Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žuti na zadnjem mjestu

Zadru dalmatinski derbi, Split ispao iz ABA lige!

U nedjelju je odigrana posljednja utakmica sezone u regionalnoj ABA ligi. U ogledu 26. kola, u dalmatinskom derbiju, Zadar je kao domaćin slavio protiv Splita 85-68...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Takav rezultat je donio i konačan odgovor koja je momčad kao posljednja završila sezonu i ispala iz lige, a odgovor je Split, koji je skupio tek osam pobjeda u kompletnoj sezoni. Zadar, kao primjerice i Cibona, imaju tek pobjedu više.

Zadar je vodio od početka do kraja, pa je tako nakon prve četvrtine bilo 18-12 za domaćina, a potom je razlika u posljednjoj četvrtini otišla i iznad deset poena, pa su Zadrani na kraju proslavili uvjerljivu pobjedu.

Najbolji je kod Zadra bio Romeo Travis sa 20 poena, devet skokova i tri ukradene lopte, te Franko Kaštropil sa 13 poena i sedam skokova. Kod Splita su najbolji strijelci bili Ivan Mimica i Ivan Siriščević sa po 12 poena.

Podsjetimo da su se na završni turnir ABA lige plasirali Igokea, Crvena zvezda, Radnički i Partizan. Final Four će se održati u Laktašima, a polufinalni parovi su Igokea - Partizan, odnosno, Crvena zvezda - Radnički. (TS)

ABA liga, 26. kolo:

Zadar - Split 85-68

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider