Košarka
SPORTOVI
Košarka
Potvrda uspješne formule

Zadarski euroligaški turnir seli na zapad

Zadarski euroligaški košarkaški turnir Zadar Dogus Basketball Tournament 2015 dobitnik je ovogodišnje nagrade Grada Zadra 'Nasmiješeno sunce' za izniman doprinos u uspješnom odvijanju turističke sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potvrda je ovo uspješne formule tvrtke S Event koja je turnir zamislila i realizirala kao jedinstveni projekt u kojem se nadopunjuju sport, zabava, kultura i turizam.

Nakon dvije godine održavanja Zadar Dogus Basketball Tournament je, priznali su to svi u svijetu košarke, postao najbolji predsezonski turnir u Europi. Velike zasluge za to pripadaju i generalnom sponzoru Dogus Grupi koja je prepoznala vrijednosti i visoke kriterije ovog sportskog događaja.

Tri mjeseca po završetku drugog, pripreme u organizaciji trećeg izdanja su u već poodmakloj fazi. Nakon posjeta euroligaškim klubovima i utakmicama u Njemačkoj, Grčkoj i Turskoj te brojnih susreta i sastanaka kristaliziraju se imena sudionika za ZDBT 2016. Među njima bit će onih koji su svojim sudjelovanjem već doprinijeli etabliranju zadarskog euroligaškog turnira, ali i novih imena koji će ga podignuti na još višu razinu.

Zanimanje za turnir je veliko, što potvrđuje i jučerašnji posjet talijanskog novinarskog dvojca Mattea Zaninija i Raffaella Baldininija iz tvrtke Sport & Development Zadru. Riječ je o agenciji kojoj pripadaju košarkaški portali Basketnet i Megabasket, a koji su sa zanimanjem pratili turnir i promovirali Zadar kao iznimnu turističku i košarkašku destinaciju. Stigli su u Zadar po najnovije informacije o turniru i saznali ono što ih je ponajviše zanimalo, a to je činjenica da će jedan talijanski euroligaš sigurno dobiti pozivnicu za ZDBT 2016.

''U ovom trenutku još je rano za otkrivanje svih karata, no izvjesno je kako se turnir, a kako smo i najavili, širi prema zapadnom tržištu. Istovremeno možemo najaviti nove projekte koje ćemo realizirati s već postojećim partnerima. Riječ je o projektima humanitarnog karaktera koji promiču košarku među najmlađima s ciljem njihovog uključivanja i zadržavanja u ovom sportu što je otpočetka vizija S Eventa koju dijelimo s našim partnerima. Mreža naših poslovnih i medijskih partnera se širi. Otvoreni smo za sve one koji se prepoznaju u našim projektima i u njima vide svoj poslovni, marketinški ili sportski interes!'', izjavila je direktorica tvrtke S Event i predsjednica organizacijskog odbora ZDBT-a Zdenka Zrilić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider