Košarka
SPORTOVI
Košarka
ABA liga

Zadar umalo kreirao veliki preokret u Ljubljani

U pretposljednjoj utakmici 17. kola regionalne ABA lige košarkaši Zadra poraženi su tijesno na gostovanju kod ljubljanske Olimpije 88-81...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Činilo se da će Olimpija upisati laganu pobjedu nad Zadranima s obzirom da je u posljednjih 10 minuta utakmice ušla s 11 poena razlike (68-57), no Zadrani su lijepom serijom u posljednju minutu utakmice stigli do -1 (81-80). Romeo Travis blokirao je pokušaj Rannikka, ali je Jaka Blažić uhvatio loptu i u nastavku akcije pogodio tricu za pokazalo se nedostižnih 84-80.

U sljedećih nekoliko napada izvodila su se slobodna bacanja, a pobjedu je u posljednjim sekundama košem, nakon ukradene lopte, zapečatio Prepelić.

Spomenuti Blažić bio je najefikasniji igrač susreta s 26 poena, a 17 je pridodao i Finac Teemu Rannikko. Kod Zadrana je najefikasniji bio sjajni Amerikanac Travis s također 26 koševa, a 12 je pridodao Bariša Krasić.

Olimpija je pobjedom došla na omjer pobjeda i poraza 9-8, dok je Zadar sada na omjeru 6-11, te zauzima 11. mjesto prvenstvene ljetvice. Zadrani su se smjestili između, osim Cedevite, preostala dva hrvatska kluba – Splita i Cibone. (TS)

ABA liga, 17. kolo:

Crvena zvezda - Cedevita 90-65

Olimpija - Zadar 88-81

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider