Košarka
SPORTOVI
Košarka
Slavila i Cedevita

Zadar u napetoj završnici i vrućoj atmosferi bolji od Cibone

U vječitom hrvatskom košarkaškom derbiju, u sklopu 18. kola regionalne ABA lige, Zadar je kao domaćin slavio protiv Cibone 78:76.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako utakmica nije bila posebno lijepa za gledati, hrvatski derbi sjevera i juga ponudio je veliku želju i strast za pobjedom. Konačnog pobjednika odlučila je kvalitetnija igra u završnici susreta, odnosno neiskustvo Darija Šarića.

Naime, Cibona je završnicu utakmice ušla s prednošću od tri poena (68:65), te je imala napad. Lopta se našla u rukama Šarića, koji ju je jednim nepromišljenim potezom u prodoru pogrešno dodao i Zadar je krenuo u kontru. Takav potez mladog igrača izazvao je ljutnju kod većine igrača, ali i trenera koji ga je odmah povukao iz igre. Nakon što se vratio na parket, Šarić je vrlo brzo zaradio petu osobnu pogrešku, te ranije okončao susret.

Nakon toga Zadar radi seriju 11:1, te odlazi na pokazalo se nedostižnih sedam poena razlike. Zaprijetila je Cibona u samoj završnici susreta i čak poravnala na 76:76, ali Ante Delaš devet sekundi prije kraja s poludistance ubacuje pobjednički koš, svoj 12. na susretu.

U napadu za pobjedu Cibone D. J. Strawberry pokušao je dvicom odvesti utakmicu u produžetak, ali je njegov šut završio na prvom obruču.

Zadar je ovim rezultatom prestigao Cibonu na prvenstvenoj ljestvici, te je sada na omjeru pobjeda i poraza 7:11, a zagrebački sastav na 6:12. Jedina lošija momčad od Cibone ove sezone u ABA ligi (kada se kompletira 18. kolo) jest mađarski Szolnoki, koji je danas poražen od Radničkog iz Kragujevca rezultatom 78:66.

Košarkaši Cedevite prekinuli su neugodan niz od tri poraza - slavili su u Zagrebu protiv Olimpije sa 73:67.

Pucački ujednačena momčad Cedevite bila je jednostavno predobra za oslabljenu Olimpiju, koja je nedavno ostala bez svog ključnog igrača Arona Baynesa. Vlado Ilievski ubacio je 13 poena i podijelio čak osam asistencija, dok su Marino Baždarić, Marko Tomas i Goran Suton pridodali po 12. Kod slovenskog su sastava Prepelič i Murić ubacili po 14 poena.

Košarkaši Splita nesretno su poraženi na gostovanju u Skopju kod MZT Aerodroma. Nakon što je regularni dio utakmice završio rezultatom 79:79, Splićani su u pet minuta dodatka ubacili svega pet poena, a primili 14.

Vedran Vukušić i Srđan Subotić kombinirano su ubacili 42 poena na susretu, ali to ipak nije bilo dovoljno da se pobijedi vrlo dobra, domaćinski orijentirana, makedonska momčad. Bivši igrač Zadra Todor Gečevski predvodio je strijelce u pobjedničkoj momčadi s 19 poena.

ABA liga, 18. kolo:

Zadar - Cibona 78:76

Szolnoki Olaj - Radnički 66:78

MZT Skopje - Split 93:84 (produžetak)

Igokea - Crvena zvezda 80:77

Cedevita - Olimpija 73:67

Partizan - Budućnost (kasnije)

Redoslijed: 1. Igokea 15-3, 2. Crvena zvezda 12-6, 3. Partizan 11-6 (-1), 4. Budućnost 10-7 (-1)... 6. Cedevita 10-8...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider