Košarka
SPORTOVI
Košarka
ABA liga

Zadar srušio Cibonu u Višnjiku: 'Proživjeli smo kalvariju'

Košarkaši Zadra svladali su u svom Višnjiku Cibonu s 59:53 u ogledu 22. kola regionalne ABA lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Vukovi' su bolje otvorili susret i nakon prve četvrtine imali su plus deset (19:9). Ipak, u drugoj četvrtini igrači Slavena Rimca zabili su samo sedam koševa, pa se Zadar vratio u igru i na poluvrijeme otišao sa samo minus dva (24:26).

Zadrani su do prvog vodstva stigli u 28. minuti, a nakon toga ga više nisu ispuštali iz ruku. U jednom trenutku imali su i plus devet (53:44), a na kraju je završilo plus šest (59:53).

Domaću momčad predvodili su američki branič Mark Steven Lyons sa 17 koševa i tri asistencije i Josip Sobin s 10 koševa i 7 skokova.

Dario Šarić bio je najbolji strijelac Cibone s 18 koševa. Dodao je čak 16 skokova. No, imao je lošu šutersku večer, jer je pogodio samo četiri od 13 lopti za dva poena i tek jednu od šest trica. Usto je imao i 5 izgubljenih lopti.

''U ovoj utakmici proživjeli smo jednu kalvariju. Imali smo problema s realizacijom, mirnoćom, ali krajem treće četvrtine napravili smo break i prelomili utakmicu. Ovo nam je jako važna pobjeda uoči nastavka lige'', rekao je trener Zadrana Ivan Sunara.

''Bilo je puno faktora koji su presudili. Što se tiče obrane tu možemo biti zadovoljni. Zadar je bio rezerviran, ali mi to nismo kapitalizirali, pogotovo u prvom poluvremenu. Šarić i Blassingame nisu bili na razini, a kad oni nisu pravi, mi smo u problemima'', rekao je trener Cibone Slaven Rimac. (VLM / TS)

ABA liga, 22. kolo:

Zadar – Cibona 59:53

Redoslijed: 1. Crvena zvezda 18-4, 2. Cedevita 17-5, 3. Cibona 14-8, 4. Budućnost 14-8, 5. Partizan 14-7 (-1)… 13. Zadar 6-16, 14. Široki 5-17

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider