Košarka
SPORTOVI
Košarka
U minuti nadoknadili -8

Srušio rekord Jordanovih Bullsa: Utakmicom karijere "oteo" pobjedu domaćinima

Bullsi su u posljednju minutu ušli s osam koševa zaostatka, a na samo 15 sekundi do kraja dvoboja Hornetsi su imali pet koševa prednosti i pobjedu u rukama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zach LaVine je odigrao najbolju utakmicu u karijeri, ubacio 49 koševa i postavio klupski rekord s pogođenih 13 trica iz 17 pokušaja, a posljednja je donijela veliki preokret i pobjedu Chicago Bullsima 116-115 na gostovanju kod Charlotte Hornetsa.

Ni u onoj zlatnoj eri Bullsa, kada ih je predvodio Michael Jordan, nikad nitko nije uspio postići 13 trica na jednoj utakmici, a evo to je sad pošlo za rukom LaVineu koji je postao tek treći igrač u povijesti NBA lige koji je na jednoj utakmici ubacio 13 ili više trica.

Bullsi su u posljednju minutu ušli s osam koševa zaostatka, a na samo 15 sekundi do kraja dvoboja Hornetsi su imali pet koševa prednosti i pobjedu u rukama. Osam sekundi prije kraja Tomaš Satoransky je pogodio tricu i smanjio zaostatak Bullsa na dva koša, da bi kod ubacivanja Bullsi presingom oteli loptu Hornetsima, a Zach LaVine odjurio izvan luka i na 0.8 sekundi prije zvuka sirene pogodio svoju 13. tricu te večeri za veliki preokret i pobjedu Bullsa (sažetak nevjerojatne LaVineove utakmice pogledajte OVDJE).

"Odlučio sam da ću ići po pobjedu. Kad sam pustio loptu iz ruke, znao sam da ulazi", objasnio je LaVine svoju odluku da ne ide po koš za produžetak.

"Nadam se da ova utakmica može biti prekretnica za nas. Svaka momčad ju ima. Ovo bi za nas mogao biti veliki korak u pravom smjeru", dodao je LaVine, kojeg je samo večer ranije trener Jim Boylen oštro kritizirao u domaćem porazu od Miamija.

gol expired Bogdanović sjajan u novoj pobjedi Jazzera, slavili i Šarićevi Sunsi divider

"On je dobar dečko i dobra osoba te želi sve najbolje. Želi pomoći momčadi. Moj posao da iz igrača izvlačim najbolje, a to ponekad uključuje i teške razgovore, neugodne trenutke", rekao je Boylen.

"Svaka mu čast na koncentraciji, energiji i želji koju je pokazao."

Osim LaVinea, odličan je bio novak Coby White sa 28 koševa, dok je Wendell Carter imao 17 poena i 11 skokova. Terry Rozier je predvodio strijelce domaće momčadi sa 28 koševa, a Marvin Williams je ubacio 21.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider