Košarka
SPORTOVI
Košarka
opet triple-double

VIDEO Ovo više nije normalno: Monstruozni Westbrook i Harden!

Westbrook je i dalje na najboljem putu da postane prvi igrač nakon Oscara Robertsona koji će sezonu završiti s triple-double učinkom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branič Oklahoma City Thundera Russell Westbrook nastavlja sa sjajnim igrama. U gostujućoj pobjedi Thundera protiv Miami Heata 106-94 upisao je već 15. 'triple-double' ove sezone, 30. u ovoj kalendarskoj godini, te ukupno 52. u karijeri.

Samo je legendarni Oscar Robertson imao više 'triple-doublea' u jednoj godini, čak 41 i to 1961. godine.

"Nisam ja bitan, mislim da smo odlično odigrali kao momčad," kazao je Westbrook koji je u pobjedi Thundera upisao 29 koševa, 17 skokova i 11 asistencija.

Enes Kanter je dodao 19 koševa i osam skokova, dok je Steven Adams upisao 15 koševa i osam skokova.

"Divim se njegovoj volji i energiji. Naporno trenira svaki dan i zbog toga je uspješan," kazao je trener Thundera Billy Donovan, dok je njegov kolega na klupi Heata Eric Spoelstra dodao: "Westbrook nije popuštao do zadnje sekunde utakmice. Njegova volja je impozantna, uništio nas je."

Sjajni košarkaš glavni je favorit za osvajanje titule najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone (MVP), a neki mediji pozivaju NBA ligu da mu već sada uruči tu nagradu jer je jednostavno nezaustavljiv.

Kod domaćina istaknuli su se Josh Richardson sa 22 koša i James Johnson sa 16 koševa.

Još jedan kandidat za MVP titulu je Westbrookov bivši suigrač James Harden. On je predvodio svoj Houston do pobjede u teksaškom obračunu protiv Dallasa. Harden je u manje od 30 minuta upisao 34 poena, 11 asistencija i pet skokova. Posljednju je cijelu četvrtinu prosjedio na klupi.

Teksaški obračuni uvijek su dodatno napunjeni tenzijama, a ova utakmica nije bila iznimka. Suci su podijelili čak osam tehničkih pogrešaka i dosudili 40 prekršaja! Rocketsi su u konačnici slavili rezultatom 123:107.

Utah je na gostovanju porazila LA Lakerse 102-100 prekinuvši niz od tri uzastopna poraza. Presudila je trica Joe Inglesa 20 sekundi prije kraja susreta. Goste su do pobjede predvodili Gordon Hayward sa 31 košem i devet skokova, Ingles sa 13 koševa, te Rudy Gobert sa 12 koševa i 11 skokova. U domaćim redovima najefikasniji su bili Julios Randle sa 25 koševa i 12 skokova, te Lou Williams sa 22 koša.

Po drugi put u posljednjih osam dana Boston je pobijedio Memphis. Čak je i rezultat bio sličan. U utorak, 20. prosinca Boston je slavio 112-109, sinoć je bilo 113-103. Boston su do šeste pobjede u zadnjih sedam mjeseci predvodili Avery Bradley sa 23 koša i sedam skokova, Isaiah Thomas sa 21 košem, te Gerald Green koji je za 19 minuta ubacio 19 koševa. S druge strane istaknuo se Marc Gasol sa 26 koševa i devet asistencija.

NBA liga, utorak:

LA Lakers - Utah 100-102 (Ivica Zubac nije nastupio za Lakerse)
Dallas - Houston 107-123
Boston - Memphis 113-103
Miami - Oklahoma City 94-106
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider