Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bez dlake na jeziku

Westbrook šokirao Amerikance: Europljani igraju 10 puta bolji napad nego mi u NBA-u

Playmaker Oklahome Russell Westbrook prošli je tjedan sa svojom momčadi u sklopu NBA Global turneje gostovao u Španjolskoj, a poslije toga dao zanimljivu izjavu vezano uz europsku košarku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oklahoma je u predsezoni odigrala dvije utakmice protiv španjolskih klubova, Real i Barcelone, izgubivši od Reala nakon produžetka 137-142 i pobijedivši Barcelonu 92-89. Međutim, Westbrook je poručio navijačima da njegova momčad nije imala samo jaku konkurenciju, nego je i igrala protiv momčadi koje imaju puno kvalitetniji napad nego što se to može vidjeti u NBA-u.

''Mislim da ljudi jednu stvar ne shvaćaju kad su u pitanju europske momčadi. Njihov napad je deset puta bolji nego kod NBA momčadi samo zato što se puno više kreću. Nemaju toliko talenta pa su se prisiljeni više kretati bez lopte. Moraju raditi različite stvari kako bi postigli koš'', izjavio je Westbrook za američke medije.

Werstbrook nije jedini iz Oklahome koji ima takvo razmišljanje o europskoj košarci.

''Jedna utakmica nam je trebala samo da se aklimatiziramo na kretnje i ritam europskih igrača'', izjavio je trener Thundera Billy Donovan, a slično je davno govorio i Kobe Bryant.

''Europljani su tehnički bolji i to je nešto što mi moramo popraviti. Moramo učiti od njih'', pričao je legendarni košarkaš Lakersa.

To, pak, ne bi trebalo biti iznenađenje za neke NBA momčadi poput San Antonio Spursa, Golden State Warriorsa, Atlanta Hawksa ili Boston Celticsa, koji su sličnim stilom igre došli do uspjeha. Ali nemaju svi u NBA-u takav protok lopte u napadu i to je nešto što bi mogli promijeniti u nadolazećoj sezoni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider