Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dobar posao Clippersa

West ostaje u Indiani, Splitter u Spursima, a Allen u Memphisu

Larry Bird, nekadašnji legendarni NBA košarkaš, a danas jedan od čelnih ljudi u Indiani, nazvao je to "najbitnijim poslom Pacersa ovog ljeta". U tom je poslu Indiana i uspjela...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, 32-godišnji teški krilni igrač David West je produljio ugovor s klubom na nove tri godine u vrijednosti od 36 milijuna američkih dolara. Tijekom osnovnog dijela sezone sjajni West je bio na prosjeku od 17.1 poena i 7.7 skokova, dok je tijekom doigravanja prosječno ubacivao 15.9 poena, te imao 7.6 skokova.

Podsjetimo da je Indiana igrala finale Istoka protiv Miami Heata u kojem je poražena s 4-3, a iduće će sezone krenuti u novi pokušaj svrgavanja prvaka.

U velikom je finalu Miami s istovjetnih 4-3 pobijedio San Antonio za koje je novi ugovor potpisao brazilski centar Tiago Splitter. I taj ugovor, inače četverogodišnji, vrijedi kao i Westov 36 milijuna USD.

Recimo i da je vjernost s Memphisom produljio Tony Allen. Taj je 31-godišnjak potpisao za 20 milijuna američkih dolara novu četverogodišnju vjernost.

J.J. Redick i Dudley u LA Clippersima, Bledsoe i Butler u Phoenixu

Zanimljiva se razmjena igrača dogodila u NBA ligi, u noći s utorka na srijedu. U "tradeu" su bila uključena tri kluba, Los Angeles Clippersi, Phoenix Sunsi i Milwaukee Bucksi.

I iduće godine kandidati za sam vrh Zapadne konferencije, Clippersi iz Los Angelesa koje je u trenerskom smislu nedavno preuzeo Doc Rivers, su dobili dva odlična šutera - J.J. Redicka iz Milwaukeeja, te Jareda Dudleyja iz Phoenixa.

Sunsi iz Arizone su se, pak, pojačali s dva dosadašnja igrača Clippersa - Caronom Butlerom i Ericom Bledsoeom, dok je Milwaukee dobio dva izbora druge runde drafta.

Najjači je ugovor od svih igrača u ovoj razmjeni potpisao J.J. Redick, četverogodišnju vjernost vrijednu 27 milijuna američkih dolara. Prošle je sezone J.J. Redick prosječno ubacivao 14.1 poena po večeri za Buckse. Drugo pojačanje Clippersa, Jared Dudley, je u Phoenixu prošle sezone bio, pak, na prosjeku od 10.4 poena po utakmici. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider