Košarka
SPORTOVI
Košarka
Stao niz Thundera

VIDEO Warriorsima derbi protiv Oklahome, rekord i ozljeda Duranta

Momčad s trenutačno najboljim omjerom pobjeda i poraza u NBA ligi, Golden State Warriorsi su u derbiju večeri na svom terenu svladali Oklahoma City Thunder sa 114-109 i tako gostima prekinuli niz od sedam uzastopnih pobjeda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Thunder, koji je loše krenuo u sezonu zbog ozljeda svoje dvojice najboljih igrača Kevina Duranta i Russella Westbrooka, u posljednje vrijeme igra u punom sastavu, te je bio u velikom naletu, ali zaustavila ih je nova ozljeda Duranta u samoj završnici prvog poluvremena. Sjajni je strijelac Thundera za samo 19 minuta provedenih u igri ubacio 30 koševa uz šut 10-13, što mu je osobni rekord u prvom poluvremenu.

Međutim, prilikom jednog prodora 2,4 sekunde prije odlaska na poluvrijeme iskrenuo je gležanj kada je stao na nogu domaćeg centra Speightsa, te nije igrao u drugom poluvremenu. Dobra je vijest da je rendgenska snimka pokazala kako nije došlo do nove teže ozljede Duranta koji je propustio prvih 18 utakmica sezone zbog loma stopala desne noge.

U nastavku je sjajnu partiju u dresu Thundera pružio Westbrook koji je završio dvoboj sa 33 poena i osam skokova, ali nije mogao odvesti svoju momčad do pobjede, jer je još jednu veliku večer imao Stephen Curry sa 34 pogotka, devet asistencija i sedam skokova za Warriorse koji su sada na omjeru 22-3.

Vodeći sastav skupine Central Chicago Bullsi svladali su ove sezone slabašne New York Knickse sa 103-97. Učinak karijere u dresu Bullsa ostvario je Jimmy Butler koji je postigao 35 koševa, dok je u nedostatku Carmela Anthonyja, koji nije igrao zbog ozljede koljena, Knickse predvodio Tim Hardaway jr. sa 23 ubačaja.

New Orleans Pelicansi su kao gosti iznenadili Houston Rocketse svladavši ih sa 99-90. Sjajnu večer imao je Anthony Davis u dresu Pelicansa sa 30 poena, 14 skokova i pet blokada, dok su kod Rocketsa najbolji bili James Harden sa 21 pogotkom, te Dwight Howard sa 17 ubačaja i 13 skokova.

Milwaukee Bucksi su u neizvjesnoj završnici kao gosti svladali Sacramento Kingse sa 108-107 pokvarivši tako povratak DeMarcusa Cousinsa u domaći sastav nakon 10 propuštenih utakmica zbog meningitisa. Zaza Pachulia pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za Buckse 6,8 sekundi prije kraja, da bi u posljednjoj akciji domaćih Cousins pokušao donijeti pobjedu svojoj momčadi šutem sa sedam metara, ali nije bio precizan. Brandon Knight je sa 20 koševa bio najefikasniji kod Bucksa, a Cousins sa 27 poena i 11 skokova kod Kingsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider