Košarka
SPORTOVI
Košarka
Promjene urodile plodom

VIDEO Velika pobjeda: Warriorsi utišali LeBrona i društvo i poravnali seriju

Košarkaši Golden Statea slavili su sa 103-82 (54-42) u četvrtoj utakmici NBA finala odigranoj u noći s četvrtka na petak u Clevelandu i tako izjednačili rezultat u seriji na 2-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dosad najizvjesnijoj od sve četiri utakmice finalne serije Warriorsi su iskoristili činjenicu da je Cavalierse sustigao umor od napora u prethodna tri dvoboja i to što su uspjeli limitirati LeBrona Jamesa na 20 koševa uz šut 7-22. James je uhvatio 12 skokova i podijelio osam asistencija, ali je vidljivo bilo da nije bio jednako učinkovit kao u prethodna tri dvoboja.

To se dobrim dijelom može pripisati Andreu Iguodali kojeg je trener Warriorsa Steve Kerr prvi put ove sezone stavio u početnu petorku, a NBA veteran uspio je zasjeniti Jamesa ubacivši 22 koša uz osam skokova i šut 4-9 za tricu. I Stephen Curry je ubacio 22 poena uz četiri pogođene trice i šut 8-17. Sjajnu je utakmicu odigrao Draymond Green (17 poena, 7 skokova, 6 asistencija) koji je dvoboj započeo na centarskoj poziciji. Harrison Barnes je ubacio 14 koševa, nakon što je u trećoj utakmici ostao bez poena.

Iako su Timofej Mozgov (28 koševa, 10 skokova) i Tristan Thompson (12 poena, 13 skokova) donijeli Clevelandu prednost u reketu, vanjska linija Cavsa nije se mogla nositi s tempom vanjskih igrača Golden Statea.

Warriorsi su ovom pobjedom vratili prednost domaćeg terena koju će moći potvrditi u petoj utakmici koja će biti odigrana u noći s nedjelje na ponedjeljak (2 sata iza ponoći) u Oracle Areni u Oaklandu.

NBA finale - 4. utakmica:

Cleveland - Golden State 82-103

(rezultat u seriji izjednačen je na 2-2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider