Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vratio se Griffin

VIDEO Unatoč 'batinama' Harden u konačnici slomio Clipperse s 34 poena

Blake Griffin se vratio u momčad LA Clippersa nakon operacije lakta, ali to nije spriječilo Houston da odnese pobjedu iz Staples Centrea (100-98)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kombinaciji s uvjerljivom pobjedom San Antonija nad Minnesotom (123-97), ovaj je poraz gurnuo Clipperse na šesto mjesto Zapadne konferencije. Griffin je odigrao 40 minuta i završio dvoboj s 11 koševa, 11 skokova i osam asistencija, ali nije bio zadovoljan svojom izvedbom.

"Nisam igrao dobro, nisam bio u pravom ritmu i izgubio sam previše lopti. Nisam nas doveo u poziciju da možemo pobijediti. Moram igrati bolje", izjavio je krilni centar Clippersa.

Houston je, već prema običaju, s 34 poena te sa po sedam skokova i asistencija predvodio James Harden. Ipak, umalo je pokvario dojam kad je nakon perfektnih 17/17 s crte za slobodna bacanja promašio posljednje i omogućio Clippersima napad za pobjedu ili produžetak. Na njegovu sreću, Chris Paul nije pogodio u posljednjoj sekundi za izjednačenje.

San Antonio je u uvjerljivoj pobjedi nad Minnesotom (123-97) izgubio Manua Ginobilija za sljedećih desetak dana, zbog ozljede skočnog zgloba. Čak osmorica igrača Spursa imali su dvoznamenkasti broj koševa na ovoj utakmici, a s 15 poena predvodio ih je Kawhi Leonard.

Unatoč izostanku Kevina Duranta i Sergea Ibake, Oklahoma City još uvijek drži posljednje mjesto na Zapadu koje vodi u doigravanje zahvaljujući ponajviše Russellu Westbrooku. Thunder je na svom terenu svladao Chicago sa 109-100, a Westbrook je imao 36 poena, 11 skokova i šest asistencija. Iako rezultat to ne pokazuje, domaći su lomili Bullse sve do posljednje minute, u kojoj Westbrook nije ponovio pogrešku koju je napravio deset dana prije u Chicagu, kad je na silu želio sam pobijediti domaću momčad.

"Naučili smo iz svojih pogrešaka. Kad smo igrali prvi put protiv njih mogao sam dodati Ibaki kad su me udvojili. Dogodila nam se ista situacija večeras i dodao sam Morrowu. Vjerovao sam suigraču i on je pogodio. Ispalo je dobro", rekao je Westbrook koji je na ulazu u posljednju minutu pri vodstvu 99-95 pronašao Anthonyja Morrowa samog na trici koju je ovaj i pogodio te osigurao mirnu završnicu.

Thunder je dobio bitku pod koševima u kojoj su se istaknuli Enes Kanter (18 poena, 18 skokova) i Steven Adams (14 koševa, 11 skokova). Najbolji igrač Chicaga bio je Nikola Mirotić s 27 koševa i četiri skoka.

Oklahomi je na ruku išao i neočekivani domaći poraz New Orleansa (111-118) od Denvera, u utakmici u kojoj su Nuggetsi do pobjede stigli tek u drugom produžetku, iako je Anthony Davis odigrao još jednu briljantnu partiju (36 koševa, 14 skokova i sedam asistencija).

Cleveland Cavaliersi nastavili su svoj niz odličnih rezultata i protiv Orlanda u gostima. Momčad LeBrona Jamesa slavila je sa 123:108, a najefikasniji u momčadi Cavsa bio je Kyrie Irving s 33 poena. James je pridodao 21 uz 8 skokova i 13 asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider