Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajni Hrvat

VIDEO Tomić srušio Gasolov rekord, ali ostao bez trofeja: 'Tužan sam, trebao je biti MVP'

Hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić srušio je 14 godina star rekord Paua Gasola po valorizaciji učinka u finalu španjolskog Kupa, ali pobjednički trofej je pripao madridskom Realu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjeljnom finalu odigranom u Las Palmasu na Kanarskim otocima, Real je u uzbudljivoj završnici svladao Barcelonu sa 77-71 te time obranio prošlogodišnji naslov i po 25. put u povijesti osvojio Kupa Kralja. Time je hrvatski reprezentativni centar Ante Tomić ostao uskraćen za nagradu najboljeg igrača završnog turnira na kojem je u tri utakmice imao prosjek od 16,3 koševa i 9,3 skokova po utakmici.

Tomić je briljirao u finalu, postigao 25 koševa uz 11 skokova, jednu asistenciju i tri blokade, ukupno sakupivši 40 valorizacijskih bodova. Tako je za jedan bod nadmašio rekord u finalima Kupa Kralja, koji je 2001. godine postavio Pau Gasol, i da je pobjednički trofej otišao u Barcelonu Tomić bi osvojio MVP naslov koji je ovako završio u rukama Realova igrača Rudyja Fernandeza, kojemu je to treći naslov najboljeg igrača Kupa nakon što je tu nagradu osvajao 2004. i 2008. Fernandez je u finalu ubacio 16 koševa, a u tri utakmice finalnog turnira imao je prosjek od 14,6 poena, 5 skokova i 4,6 asistencija.

"Tužan sam zbog Tomića jer je zaslužio biti MVP Kupa Kralja. Razumijem da je kriterij taj da naslov ode pobjedniku, no loše se osjećam zbog Tomića. On je stvarao razliku u tako važnoj utakmici kao što je ova“, izjavio je Barcelonin trener Xavi Pascual.

Drugi hrvatski igrač u Barceloni Mario Hezonja (19) u finalu je ostao bez poena. U igri je proveo nešto više od 11 minuta te za to vrijeme promašio oba pokušaja za tricu i imao tri skoka. U prethodne dvije utakmice na završnom turniru Hezonja je ubacio 13 koševa protiv Valencije u četvrtfinalu i 12 protiv Unicaje u polufinalu.

"On je odigrao dobar turnir, no u prvom poluvremenu finala je bio loš. Točno je da nam je nedostajao šut izvana i u tom pogledu sam ga možda trebao koristiti više“, zaključio je Pascual.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider