Košarka
SPORTOVI
Košarka
Spektakl u San Antoniju

VIDEO Spursi i Cavsi odigrali jednu od utakmica sezone, učinak karijere Irvinga!

Košarkaši Indiana Pacersa ostvarili su sedmu pobjedu zaredom svladavši na svom terenu Milwaukee Buckse sa 109-103 nakon produžetka i sve su bliže plasmanu u doigravanje, a hrvatski reprezentativac Damjan Rudež ostao je bez učinka. Za 13 minuta provedenih na parketu uputio je samo jedan neprecizan šut za dva, te napravio četiri osobne pogreške.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pacerse su do 30. pobjede u sezoni predvodili igrači s klupe, Rodney Stuckey je ubacio 25 koševa, a Luis Scola 17 uz 15 skokova. U momčadi Bucksa najbolji su bili Michael Carter-Williams s 28 ubačaja i Ersan Ilyasova s 19 poena i 10 skokova.

Gosti iz Milwaukeea u posljednjoj su minuti četvrte četvrtine imali dvije prilike za preuzimanje vodstva i pobjedu, ali je Ilyasova 43 sekunde prije kraja pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja i tako propustio dovesti svoju momčad u prednost, da bi Khris Middleton promašio šut za pobjedu s istekom vremena. U dodatnih pet minuta Stuckey i Scola odigrali su odlične role i osigurali pobjedu Pacersima.

Indiana je sada sedma u Istočnoj konferenciji s omjerom 30-34, te ima dvije pobjede uz utakmicu više od devetih Charlotte Hornetsa koji su 28-35, dok je Milwaukee šesti sa 34-31.

Fenomenalnu utakmicu odigrali su prvaci San Antonio Spursi i Cleveland Cavaliersi, a nakon produžetka sa 128-125 slavili su gosti iz Clevelanda. Briljantan je u dresu Cavsa bio Kyrie Irving koji je postigao čak 57 poena što je novi klupski rekord, a odličnu je pratnju imao u LeBronu Jamesu koji je dodao 31, dok Spursima nisu pomogli niti odlični učinci Tonyja Parkera (31), Kawhija Leonarda (24, 9 skokova, 7 asistencija), Dannyja Greena (24) i Tima Duncana (18, 11 skokova).

Domaći su praktički imali riješenu utakmicu pola minute prije kraja četvrte četvrtine kada su vodili sa 110-104, ali je Irving ubacio tricu za 110-107, a onda je 4.3 sekunde prije kraja Leonard promašio oba slobodna bacanja u situaciji kada je mogao zapečatiti pobjedu Spursa. Irving je kaznio promašaje Leonarda novom tricom s istekom vremena kojom je odveo utakmicu u produžetak. U dodatnih pet minuta Irving i James bili su nezuastavljivi, Cavsi su stigli do prednosti od 127-120 i tako ostvarili veliku pobjedu.

Cavsi su sada drugi na Istoku s omjerom 42-25, dok su Spursi šesti na Zapadu sa 40-24.

Washington Wizardsi uvjerljivo su sa 107-87 svladali oslabljene Memphis Grizzliese koji su u glavnom gradu zaigrali bez Marca Gasola i Zacha Randolpha, koje je trener odlučio odmoriti, te ozlijeđenog Mikea Conleya. U takvoj situaciji Marcin Gortat (22, 9 skokova) i John Wall (21, 7 skokova, 6 asistencija) bili su predobri za JaMychala Greena i Jarnella Stokesa koji su sa po 13 pogodaka predvodili Grizzliese.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider