Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još su u šoku

VIDEO Hrvatski 'skoro pa Jordan' i pravi 'baja' pred očima 'gospodina zraka'

Najbolji košarkaški kadeti u Europi posljednjih su dana trenirali i igrali u Zagrebu u sklopu kampa najvećeg košarkaša svih vremena - Michaela Jordana.

Na kraju su odabrana desetorica koja će predstavljati Europu na utakmici protiv kadeta SAD-a idućeg mjeseca. Među njima su i dva Hrvata - Antonio Jordano i Darko Bajo.

Košarkaška čarolija najboljih 15-godišnjaka Europe bila je na meniju posljednjih dana u Zagrebu, na 14. po redu Nike Jordan Brand Classic. Kamp koji su prolazile i najveće NBA zvijezde odabrao je u svojoj europskoj momčadi i dva spomenuta Hrvata.

''Presretan sam, još sam u šoku. Ne mogu vjerovati da se meni to dogodilo, ali trud se isplatio'', kaže, da se malo našalimo, skoro pa prezimenjak slavnog američkog košarkaša. Jordano je Riječanin i kadet Cedevite.

Darko Bajo dolazi iz Sarajeva, član je tamošnjeg kluba Spars.

''Super je bilo. Treneri iz Amerike su radili sa nama, gurali su nas do naših limita. Odlično je bilo, mnogo smo napredovali za ova tri dana koliko god malo bilo'', ističe Bajo koji je sa svojih 205 centimetara netipičan bek šuter, dok je Jordano razigravač.

''Velika je to stvar, stvarno velika. Među 40 najboljih igrača u Europi veliko je dostignuće, a kamoli već ovo'', kaže Jordano.

Već 15 godina, okušat će terene ''preko bare''. Amerika, košarkaški Eldorado, naravno, probudio je želje i snove.
''Volio bi otići u Brooklyn radi upoznavanja Bojana Bogdanovića, s obzirom da mi je on košarkaški uzor'', Bajina je želja.

''Idol mi je Chris Paul'', ističe Jordano.
'A od naših?'
''Od naših Petrović, tko će drugi.''

Od 15. do 19. travnja u Brooklynu će trajati završna smotra kampa na kojem će igrati najbolji europski i američki kadeti. Vrlo vjerojatno pred očima „gospodina zraka“, Michaela Jordana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider