Košarka
SPORTOVI
Košarka
Fantastična partija

VIDEO Sjajni Bogdanović digao publiku na noge, Netsima prva pobjeda!

Bojan Bogdanović odigrao je fantastičnu utakmicu za Brooklyn Netse...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brooklyn je pobijedio Atlantu 91:83 i tako smanjio na 1:2 u četvrtfinalnoj seriji doigravanja u Istočnoj konferenciji NBA lige.

Uz Brooka Lopeza (22 koša i 13 skokova), najzaslužniji za pobjedu Netsa bio je naš Bojan Bogdanović koji je za 34 minute provedene na parketu postigao 19 koševa i pridodao tome još čak tri ukradene lopte, tri skoka te jednu asistenciju.

Već nakon devet minuta imao je 11 poena, od čega su tri bile trice. Da ga trener Lionel Hollins nije izvadio i malo ohladio, možda bi nastavio niz u kakav je krenuo od starta. I možda ne bi Netsi prosuli 15 razlike iz prve četvrtine, što ih je moglo koštati. Kod 62:59 za Hawkse sve je izgledalo gotovo, ali onda se dogodila nevjerojatna serija i u tren oka, serijom 22:7, imali su Netsi 81:69

Bila je to vrlo čudna utakmica, ali baš onakva kakva Netsima odgovara jer Hawksi su katastrofalno šutirali, ponajviše zahvaljujući obrani domaćina. Ali i općenito zahvaljujući lošoj večeri. Svega 35 posto šuta iz igre i samo 20 posto šut za tricu! Korver, koji je uništio Netse u prve dvije utakmice, zabio je samo dva poena, a trice je gađao 0:5! Zato je na sebe većinu toga morao uzeti dvojac Carroll (22) - Millsap (18p, 17s), ali sami nisu mogli. Pomogao im je Teague ponešto s 12 poena, no nije bilo dovoljno.

Osim Bogdanovića i Lopeza, velik doprinos pobjedi Netsa dali su Young (18 poena i 11 skokova) te Johnson (16 poena i 10 skokova). Zanimljivost je da od 13 igrača, četiri (Morris, Jordan, Clark, Brown) nisu ušla ni u zapisnik iako nisu bili ozlijeđeni, a dvojica (Plumlee, Teletović) koja su zaigrala nisu ništa zabili za četiri minute na parketu.

Igrala su se još tri dvoboja u nedjelju. Golden State je postao prva momčad koja je izborila plasman u drugi krug doigravanja svladavši u četvrtoj utakmici serije New Orleans sa 109:89.

Memphis je na dobrom putu da učini isto, nakon trijumfa u trećoj utakmici protiv Portlanda sa 115:109.

Milwaukee je pak spriječio Chicago da ih izbaci 'metlom' i produžio seriju - u četvrtoj utakmici na svom je parketu slavio s 92:90.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider