Košarka
SPORTOVI
Košarka
Borba za playoff

VIDEO Rudežova Indiana opet u utrci, 15 poena Bogdanovića za utučene Netse

Izuzmemo li ranjavanje Chris Copelanda u incidentu pred noćnim klubom, košarkaši Indiane mogu biti vrlo zadovoljni raspletom njihova dvodnevnog boravka u New Yorku, jer su ostali u utrci za mjestom u doigravanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjeda Pacersa protiv New Yorka 102-86 bilo je nešto što se podrazumijevalo. No, bonus za Indianu bio je poraz Netsa od Atlante (111-114) s druge strane Brooklynskog mosta. Tako je Indiana (35-43) opet samo jednu pobjedu iza Bostona (36-42) i Brooklyna (36-42) koji trenutno drže sedmo i osmo mjesto u Istočnoj konferenciji.

Pacerse je u Madison Square Gardenu do pobjede predvodio George Hill s 20 koševa, šest skokova i pet asistencija. Još su petorica igrača Indiane imali dvoznamenkasti broj poena, a centar Roy Hibbert je spojio 11 koševa i 11 skokova. Povratnik Paul George je za 15 minuta postigao 10 koševa, dok je Damjan Rudež priliku dobio tek na samom kraju utakmice i za 4 i pol minute promašio sva tri pokušaja za tricu.

Pacersi su se ovom pobjedom izjednačili s Miamijem (35-43), a u preostale četiri utakmice, na gostovanjima u Detroitu i Memphisu te domaćim ogledima s Oklahomom i Washingtonom, tražit će maksimalan učinak.

"Treba nam svaka pobjeda. Svjesni smo svojeg položaja, znamo da će nam trebati i porazi ostalih konkurenata, no na to ne možemo utjecati. Ono na što možemo utjecati je da dođemo do pobjede u svakoj sljedećoj utakmici", rekao je Frank Vogel koji je na pitanje o ranjavanju Chrisa Copelanda rekao da je to "još jedna od brojnih teškoća s kojima se momčad mora nositi ove sezone".

Dvoboj Atlante i Brooklyna u Barclays Centeru mogao je poslužiti kao svojevrsna predigra za doigravanje. Ostanu li u sadašnjim pozicijama na kraju regularne sezone, Hawksi i Netsi će se sučeliti u prvom krugu doigravanja. Atlanta se pobrinula da i ovaj dvoboj završi kao i svi prethodni ove sezone, iako su Hawksi ovoga puta najteže došli do trijumfa. Štoviše, Netsi imaju za čim žaliti.

Nakon što su zaostajali 12 poena na početku posljednje četvrtine, imali su priliku za pobjedu. Kod vodstva Hawksa 112-111 domaća momčad imala je 19 sekundi za posljednji napad. Odlučili su ići na tricu, ali je Jarett Jack promašio iz desnog kuta. Brook Lopez je skočio u napadu i otvorio šut za Bojana Bogdanovića. No, i njegov je pokušaj za tricu s vrha reketa ostao na obruču. Jeff Teague je prigrlio loptu i nakon faula pogodio oba slobodna bacanja za 114-111. Netsima su ostale još dvije i pol sekunde. Bogdanović je ubacio loptu za Johnsona, ali je i njegov pokušaj za tricu iz okreta bio bezuspješan pa su domaći ostali bez produžetka.

"Oni su nas rano nagazili, ali nisu nas obeshrabrili. Borili smo se, pokazali upornost kakvu moramo imati da bi ostvarili cilj koji smo si zacrtali na početku sezone", rekao je Jarett Jack, jedan od onih koji je mogao biti junak pobjede Netsa da je pogodio u završnici.

Brook Lopez je imao 26 poena i 10 skokova, Deron Williams je uz 10 koševa podijelio 13 asistencija, a Thaddeus Young je spojio 15 koševa i 11 skokova, Joe Johnson postigao 21 koš, Bojan Bogdanović 15. Na žalost navijača Netsa, nijedan od tih ubačaja nije bio pobjednički.

"Još uvijek vjerujemo u sebe. U svim dosadašnjim utakmicama nismo ni zaprijetili Atlanti. Ovoga puta smo ih namučili", zaključio je Joe Johnson.

Hawkse je do 59. trijumfa u sezoni predvodio Al Horford s 24 koša i sedam skokova, DeMarre Carroll je postigao 19 poena uz devet uhvaćenih lopti, a Jeff Teague je ubacio 15 koševa i 12 puta asistirao. Sa skraćene klupe Atlante, na kojoj nije bilo Pere Antića i Thabe Sefoloshe, značajan je doprinos dao Mike Scott s 20 poena i osam skokova.

Atlanta i Cleveland će u doigravanje kao prva i druga momčad Istoka, dok će u preostalim utakmicama Toronto (46-32), Chicago (46-32) i Washington (45-33) voditi 'mrtvu utrku' za broj 3 i izbjegavanje petog mjesta koje ne nosi prednost domaćeg terena.

Boston je do važne pobjede u Detroitu (113-103) predvodio Isaiah Thomas s 34 koša i šest asistencija. Celticsi su tako došli do sedmog mjesta, i drže sve u svojim rukama, ali ih do kraja čeka težak raspored: dvije utakmice protiv Clevelanda, domaćini su Torontu i idu u goste Milwaukeeju.

Victor Oladipo je ubačajem sekundu i pol prije kraja donio pobjedu Orlandu nad Chicagom (105-103) i Bullsima zakomplicirao poziciju u borbi za broj 3 na Istoku. Navijače Chicaga ipak je i u porazu mogao razveseliti povratak Derricka Rosea koji je za 19 minuta postigao devet poena i trebao bi biti spreman voditi Bullse u doigravanju.

New Orleans je doživio težak poraz u Memphisu (110-74) pa su Pelicansi opet izjednačeni po učinku s Oklahomom (42-36) u borbi za osmo mjesto na Zapadu. Iz Jugozapadne divizije su zasad četiri momčadi u doigravanju, možda će i peta, a do kraja regularnog dijela sezone vodit će se ogorčena borba za divizijski naslov koji nosi i broj 2 za doigravanje. San Antonio se trijumfom nad Houstonom 110-98 aktivno uključio u tu borbu. Aktualni prvaci su devetom uzastopnom pobjedom i 53. ukupno u sezoni uhvatili priključak s Rocketsima (53-25) i Memphisom (53-25) od kojih imaju jedan poraz više (26).

Prema prvom mjestu ih vuče Kawhi Leonard, MVP prošlogodišnjeg NBA finala, koji je Rocketsima ubacio 20 koševa. Ujednačeni napad Spursa je s 27 poena (šut 13/18) predvodio Tony Parker. Boris Diaw je ubacio 15 koševa, a Manu Ginobili 13 za 18 minuta na parketu.

James Harden je s 22 koša bio najbolji strijelac gostiju, dok je Dwight Howard završio sa 16 poena i 11 skokova. Houston će za dva dana ugostiti San Antonio, što bi mogla biti odlučujuća utakmica za divizijski naslov. Pobjeda bi Spursima dala prednost u međusobnim dvobojima s Houstonom (3-1), a s Memphisom su izjednačeni (2-2).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider