Košarka
SPORTOVI
Košarka
Loša večer Hrvata

VIDEO Princ donio sreću LeBronu i društvu, spektakularni Griffin za pobjedu

Hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Damjan Rudež imali su lošu večer u NBA ligi - Bogdanović je u domaćem porazu Brooklyna od Clevelanda 88-110 zabio dva koša uz šut 1-6, dok je Rudež u domaćem porazu Indiane od Atlante 92-108 zabio pet koševa uz šut 2-6.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bogdanović je na parketu Barclays Centra upisao 24 minute, tijekom kojih je pogodio samo jedan šut. Iz igre je gađao 1-6, pri čemu trice 0-3. Imao je i tri skoka, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Netsi su se držali u prvom poluvremenu, no kada su se u dvorani pojavili britanski princ William i njegova supruga Kate, gosti su proigrali. Kao da je LeBron James želio pokazati Williamu kako je to biti 'košarkaški kralj'. Drugi dio igre gosti su dobili 49-27, za ukupno 22 koša viška.

"Princ William i njegova supruga Kate su nam donijeli sreću. Bila je to njihova prva NBA utakmica i bili su zadovoljni. I mi isto, jer smo pobijedili. Bila mi je čast što sam ih imao prilike upoznati," kazao je James koji je bio jedini košarkaš koji se nakon utakmice upoznao s Williamom i Kate i pritom im je poklonio kolače i dva dresa Cavsa.

Najveća zvijezda NBA lige zaključila je utakmicu sa 18 koševa i sedam asistencija, Dion Waiters je ubacio 26 koševa, a Kevin Love je upisao peti uzastopni 'double-double' 19 koševa i 14 skokova. Kod domaćina najefikasniji su bili Kevin Garnett sa 14 koševa i sedam skokova, te Deron Williams sa 13 koševa i 11 asistencija.

Domaći poraz upisali su i Indiana Pacersi izgubivši od Atlanta Hawksa 92-108. Bila je to sedma uzastopna pobjeda Hawksa koji sa skorom 14-6 drže drugo mjesto na Istoku. Hawksi su svoje protivnike zadržali ispod 100 koševa što im je uspjelo peti put u posljednjih sedam susreta.

"Odigrali smo kvalitetnu obranu. Mislim da je naša obrana bila savršena," kazao je DeMarre Carroll koji je ubacio 12 koševa i dodao sedam skokova. Najefikasniji su bili Al Horford sa 25 i Jeff Teague sa 21 košem. Kod Pacersa samo su tri igrača ubacila više od deset koševa - Rodney Stuckey (15), C.J. Miles (15) i Luis Scola (12). Rudež je na parketu proveo 20 minuta i pritom postigao pet koševa. Iz igre je gađao 2-6, pogodivši jednu tricu iz četiri pokušaja.

U jednoj od najboljih utakmica ove sezone LA Clippersi su nakon produžetka pobijedili Phoenix 121-120. Junak utakmice bio je Blake Griffin koji je u zadnjoj sekundi produžetka zabio tricu za pobjedu domaćina. Griffin je zaključio utakmicu sa 45 koševa i osam skokova. Još su mu samo dva koša nedostajala da izjednači rekord karijere.

"Mislio sam da neće ući, posebice kada je lopta počela 'plesati' po obruču. No ipak se spustila kroz mrežicu," kazao je Griffin. Chris Paul je dodao 20 koševa, 10 asistencija i sedam skokova, dok je DeAndre Jordan upisao 10 koševa i 14 skokova. Junak utakmice mogao je biti i Paul, no njegov šut za pobjedu u regularnom dijelu utakmice sjajnom blokadom je zaustavio Eric Bledsoe, najbolji igrač Sunsa. Bledsoe je ostvario 'triple double', 27 koševa, 16 asistencija i 11 skokova.

"Ništa mi ne znači odlična statistika, ljut sam što smo izgubili utakmicu," kazao je Bledsoe.

Sjajnu utakmicu vidjeli su i gledatelji u Verizon Centru gdje su Washington Wizardsi nakon dva produžetka pobijedili Boston Celticse 133-132. Bila je to utakmica velikih obrata u kojoj su oba sastava mogla do slavlja. Boston je izborio produžetak tricom Evana Turnera sekundu prije kraja utakmice. Veći dio prvog produžetka gosti su bili bolji, a minutu prije kraja imali su pet koševa viška (121-116), no Washington je koševima Marcina Gortata s linije slobodnih bacanja i tricom Paula Pierce 30 sekundi prije kraja uspio izjednačiti. Boston je imao i zadnji napad, no Brandon Bass je promašio u zadnjoj sekundi. Celticsi su u drugom produžetku imali i sedam koševa viška (130-123), no niti to nisu uspjeli zadržati. U završnici je proigrao branič John Wall koji je postigao zadnjih 10 koševa Wizardsa za pobjedu. Boston je imao četiri sekunde za zadnji napad, no Turner je promašio dvicu za pobjedu

"Bila je ovo utakmica koju nismo smjeli izgubiti. Ova pobjeda mi mnogo znači," kazao je Wall koji je pobjedu posvetio maloj prijateljici, 6-godišnjoj djevojčici Damiyah Telemaque-Nelson, koja je priminula od raka nekoliko sati prije utakmice.

Kod domaćina šestorica igrača su ubacila više od deset koševa, a najviše su zabili Pierce (28), Wall (26) i Gortat (21). Kod Bostona Jeff Green je postigao 28, a Marcus Smart 23 koša, dok je Kelly Olynyk dodao 19 koševa i 11 skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider