Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bravo Rudi

VIDEO Partija karijere Rudeža u NBA-u: Pogledajte kako je trpao Orlandu

Košarkaši Indiane stigli su do šeset uzastopne pobjede svladavši na domaćem terenu Orlando sa 118-86, a tom je trijumfu sa 17 poena i pet asistencija pridonio Damjan Rudež koji je bio i u početnoj petorci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad suparnike ostave ispod 90 poena košarkaši Indiane rijetko gube. To su dokazali i protiv Orlanda koji je u Indianapolisu ostao na 86. Pacersi su ubacili čak 118, a jednu od najboljih večeri u karijeri imao je Rodney Stuckey koji je završio s 34 poena, gađajući iz igre 13/19 te pogodivši šest trica iz devet pokušaja što mu je novi osobni rekord.

"Trener mi uvijek govori da šutiram kad sam slobodan. Večeras sam pogađao", rekao je Stuckey koji je u igru ušao s klupe i već u prvom poluvremenu ubacio 25 poena.

Uz to što je pogađao, Stuckey je razigravao i suigrače te je sa sedam asistencija bio najbolji dodavač Pacersa. U posljednjih deset utakmica, od kojih je Indiana slavila u devet, Stuckey je bio na dvoznamenkastom broju poena u svima, osim u porazu od Oklahome kad je ubacio samo pet koševa, a triput je ubacio 30 ili više. Trice je u posljednjih deset dvoboja šutirao 19/35, a nakon pobjede nad Magicom otkrio je tajnu koja se skriva iza tih brojeva.

"Dodatno šutiramo poslije treninga. Damo je moj partner za šutiranje. Svaki put nakon treninga ispucamo još 100 do 110 trica i to ćemo nastaviti raditi. Ne brojimo tko je bolji. Nama je samo važno da ih pogađamo."

Damo je, pogađate, Damjan Rudež koji je protiv Orlanda također bio vrlo raspoložen: ubacio je 17 poena uz šut 6/8, pogodio pet od sedam trica i još podijelio pet asistencija za 26 i pol minuta u igri.

"Mi, igrači koji ulazimo s klupe, nemamo problema sa svojom ulogom. Pokušavamo donijeti što više pozitivne energije i utjecati na rezultat. Stuckey je u odličnoj formi već posljednjih nekoliko utakmica. Njegov je doprinos ogroman. Svi mi iz druge postave se dobro osjećamo i to se vidi na terenu", izjavio je Rudež nakon učinka karijere u NBA ligi.

Njegovu koncentraciju nije poremetilo ni to što je počeo utakmicu.

"Nema neke razlike. Jedina razlika je u zagrijavanju. Kad počinjem utakmicu ranije krenem sa zagrijavanjem nego kad ulazim s klupe. Sve ostalo pokušavam raditi isto. Pokušavam igrati solidnu obranu, bez previše pogrešaka. U napadu pokušavam biti što jednostavniji, dodati loptu ako je netko u boljoj poziciji i pogoditi šuteve kad mi se otvori prilika".

Indiana je ovom pobjedom izbila samostalno na sedmo mjesto Istočne konferencije i sve više djeluje kao momčad koja će se naći u doigravanju. Za razliku od Pacersa, sve dalje od te pozicije se Brooklyn Netsi koji su u svojoj dvorani poraženi od New Orleansa s 91-111.

Bojan Bogdanović je ušao s klupe i za 17 minuta ubacio 12 koševa uz šut 5/7, a imao je i jednu asistenciju. Brook Lopez i Jarett Jack su sa p 15 poena predvodili strijelce Netsa. Najbolji strijelci Pelicansa, koji se bore za doigravanje na Zapadu, sa po 17 poena bili su Quincy Pondexter i Alexis Ajinca. Anthony Davis je ubacio 15 poena, a Omer Ašik ostvario "double-double" sa 12 koševa i 15 skokova.

Netsi su s učinkom 25-37 na 11. mjestu u Istočnoj konferenciji, dok je New Orleans s 36-29 na devetom mjestu Zapada i puše za vrat Oklahoma Cityju (35-28).

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvario je Cleveland na gostovanju u Dallasu (127-94), a LeBron James je postao igrač s najviše asistencija u povijesti Cavaliersa. U Dallasu je podijelio osam asistencija i stigao do zbroja 4214 ostavivši iza sebe drugu klupsku legendu Marka Pricea. Uz to James je s 27 koševa bio najbolji strijelac momčadi u kojoj su preko 20 bili još trojica: Kyrie Erving (22), Kevin Love (21 koš, 14 skokova) i J. R. Smith (21 koš i osam skokova).

"Još nismo spremni za doigravanje, ali postajemo sve bolji", izjavio je nakon uvjerljive pobjede u Dallasu LeBron James, što je bio 12. trijumf Clevelanda u posljednjih 13 dvoboja protiv momčadi sa Zapada.

"Najbolje od svega na ovoj utakmici je što smo igrali dobro svih 48 minuta. Sviđa mi se kako smo pristupili ovoj utakmici", zaključio je James.

NBA, rezultati:

Indiana Pacers - Orlando Magic 118:86
Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 91:111
Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 94:127
San Antonio Spurs - Toronto Raptors 117:107
Utah Jazz - New York Knicks 87:82
Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 93:85
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider