Košarka
SPORTOVI
Košarka
trostruki prvak europe

VIDEO Odlazi grčki košarkaški velikan: 'Donio sam odluku, ali želim još trofeja'

Tužna vijest za sve ljubitelje košarke stigla je ove srijede iz Grčke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dimitris Diamantidis (35) odlučio je da će na kraju iduće sezone reći zbogom košarci i nakon punih 17 godina na parketu otići u zasluženu mirovinu.

"Ne moram više razmišljati o tome. Donio sam konačnu odluku. Želim odigrati još jednu sezonu i onda otići u zasluženu mirovinu. Cilj mi je da ostanem zdrav tijekom cijele sezone i da maksimalno pomognem svojoj momčadi da osvoji nekoliko trofeja. Ukoliko uspijemo, otići ću u mirovinu na najbolji mogući način", ispričao je Diamantidis za klupski navijački magazin Prasini.

Diamantidis je košarkaš Panathinaikos od 2004. godine, kada je stigao iz drugog grčkog kluba Iraklisa. Profesionalac je od 1999., odnosno svoje 19. godine, a u karijeri je s klubom osvojio tri puta naslov najbolje momčadi Europe, te po devet naslova prvaka Grčke i pobjednika kupa.

"To je život, dolaze novi igrači. Ja ću prestati igrati, ali Panathinaikos nastavlja dalje. Osjećam se ispunjeno, ali još nisam rekao svoju posljednju riječ. Iskreno, nisam mogao ni sanjati da ću imati ovakvu karijeru", priznao je grčki 'bog' Diamantidis.

S reprezentacijom Grčke najveće rezultate polučio je 2005. i 2006. godine kada je najprije postao europski prvak, a potom i svjetski viceprvak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider