Košarka
SPORTOVI
Košarka
Rudeža slomila viroza

VIDEO Ništa od hrvatskog dvoboja u NBA-u, nova sjajna partija Toronta

Trebao je to biti i mali hrvatski NBA dvoboj na utakmici Brooklyna i Indiane, ali Damjan Rudež nije igrao zbog viroze, a u 11 minuta na parketu nije se proslavio ni Bojan Bogdanović, ostao je bez poena. Baš kao i Netsi bez pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pacersi su iznenađujuće slavili u gostima sa 110:85, što je i više nego uvjerljivo. Ali to potvrđuje i da Brooklyn ima problema s godinama, igrači su im prestari i kad se vežu dvije utakmice u dva dana, nastanu problemi. No treba dati kredite i sjajnoj Indiani. Od deset dostupnih igrača, njih sedam bilo je dvoznamenkasto, a u strijelce se nije upisao samo Whittington. Ali upisao je dvije asistencije.

Najviše je kod gostiju zabio Stuckey, 20 poena. A najbolji strijelac utakmice bio je Jack s 22 i odličnim postotkom, zabio je deset od 15 pokušaja. Ali nije imao previše raspoložene suigrače. Time su Netsi na omjeru 13:16, a Pacersi na 11:20.

Zanimljivo je bilo i na ostalim terenima, ali posebno treba istaknuti utakmicu Washingtona i Bostona jer bivši Celticsi donijeli su Wizardsima pobjedu 101:88. Paul Pierce zabio je 17, a Kris Humpries 18 poena. Wall je imao "skromnu" večer s 12 ubačaja i sedam asistencija. Wizardsi su na omjeru 21:8, a Celticsi na 10:18.

Toronto je odigrao još jednu sjajnu predstavu i u Los Angelesu je pobijedio Clipperse 110-98. Bila je to 23. pobjeda Raptorsa koji i dalje drže vrh Istočne konferencije.

"Igramo sjajno, dečki izgaraju jedni uza druge, a to se vidi po našim rezultatima," kazao je Kyle Lowry sa 25 koševa najefikasniji igrač Raptorsa. Jonas Valanciunas je dodao 22, a Greivis Vasquez 16 koševa. Kod Clippersa, koji su prekinuli niz od osam domaćih pobjeda, najbolji su bili J.J. Redick sa 23 i Blake Griffin sa 22 koša.

Odličnu predstavu pružili su i Chicago Bullsi koji su pobijedili New Orleans Pelicanse 107-100 upisavši i šestu uzastopnu pobjedu. Sjajan je bio Jimmy Butler sa 33 koša, Derrick Rose je dodao 19 koševa, a Taj Gibson 12 koševa i 10 skokova.

"Postigli smo niz laganih koševa. No, oni su došli iz naše sjajne igre. Odlično smo igrali u obrani i to nam je otvorilo prostor za niz kontri," kazao je Butler nakon 21. pobjede Bullsa ove sezone. Goste je predvodio Anthony Davis sa 29 koševa, 11 skokova i šest blokada.

"Bilo mi je malo čudno. Na tribinama je bilo dosta mojih prijatelja, šteta što smo izgubili, baš sam želio ovu pobjedu" kazao je Davis, kojem je to bila prva NBA utakmica u gradu u kojem je odrastao. Posljednja dva susreta u United Centru je propustio zbog ozljeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider