Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uzbuđenjima nema kraja

VIDEO Nezadrživi Curry poravnao seriju i pokazao zašto je MVP, Atlanta proigrala

Košarkaši Golden Statea i Atlante vratili su prednost domaćeg terena u svojim serijama konferencijskih polufinala NBA lige protiv Memphisa, odnosno Washingtona te izjednačili na 2-2 u pobjedama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Warriorsi su već na poluvremenu u Memphisu imali 17 poena prednosti (61-44), a najbolji igrač NBA lige u regularnom dijelu sezone Stephen Curry opet je bio nezaustavljiv. Do poluvremena je Grizzliesima ubacio 21 od svoja 33 koša, a utakmicu je završio s osam skokova i pet asistencija.

"Već u prvoj četvrtini smo nametnuli ritam i držali nogu na gasu cijelu utakmicu. To je način na koji mi igramo", izjavio je Curry nakon pobjede 101-84 kojom su Warriorsi izbjegli treći uzastopni poraz, što im se nije dogodilo cijele sezone.

"Ovo je vjerojatno bila naša najkompetitivnija izvedba, ne samo u ovoj seriji, već u doigravanju. Dečki su shvatili da moraju odigrati svaku sekundu utakmice", hvalio je svoje igrače Steve Kerr.

Osim Curryja, u Memphisu se istaknuo Draymond Green sa 16 poena i 10 skokova, a dvoznamenkasti broj koševa ubacili su još Klay Thompson (15), Harrison Barnes (12) i Andre Iguodala (11). I domaća momčad je imala petoricu dvoznamenkastih strijelaca, ali nitko nije ubacio više od 19 poena, koliko ih je imao Marc Gasol uz 10 skokova i šest asistencija. Zach Randolph je također bio na 'double-doubleu' s 12 poena i 11 skokova. No, nedostajao je pravi učinak razigravača Mikea Conleyja koji je za 10 poena potrošio 15 šuteva. Memphis je imao 37,5 posto šuta, a domaći su pogodili tek četiri trice iz 18 pokušaja.

"Stvarno smo se mučili u napadu, a to je loše utjecalo i na našu obranu", izjavio je trener Memphisa Dave Joerger nakon što je njegova momčad prokockala prednost od 2-1 koju je donijela u četvrtu utakmicu.

Peta utakmica je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak, a igrat će se u Oracle Areni u Oaklandu.

Znatno uzbudljivija bila je završnica dvoboja u Washingtonu, gdje su Atlanta Hawksi uspjeli izvući pobjedu 106-101 i vratiti prednost domaćeg terena. Kad je najbolji igrač gostiju Jeff Teague (26 koševa, 8 asistencija) pogodio tricu za 104-97 na 72 sekunde prije završetka, činilo se da su Wizardsi osuđeni na poraz. No, malo je nedostajalo da dođu do velikog preokreta i odvedu utakmicu u produžetak. Polaganjem Breadlyja Beala (34 poena, 7 asistencija, 6 skokova) i zakucavanjem Nenea (12 koševa, 7 skokova) Washington je smanjio na 104-101, a na semaforu je ostalo 36 sekundi do kraja. Nakon promašaja Schrödera (14 poena, 8 asistencija) domaćima je ostalo devet sekundi za posljednju akciju koju su sjajno izveli i ostavili Paula Piercea samog na trici. Iskusni 37-godišnjak koji je postigao pobjednički koš u trećoj utakmici, ovoga puta nije bio precizan.

"Imao sam sjajnu poziciju", priznao je Pierce.

"Već sam je vidio u košu, ali te otvorene trice ispadaju najteže za pogoditi", imao je razumijevanja za suigrača Bradley Beal koji je s 34 poena postavio osobni rekord u doigravanju i potrudio se nadoknaditi izostanak ozlijeđenog Johna Walla.

"Imali smo priliku otići na 3-1. Već smo jednom pobijedili bez Johna. Možemo to opet učiniti", dodao je Beal nakon prvog domaćeg poraza Wizardsa u ovogodišnjem doigravanju.

Igrači Atlante slavili su svoju predstavu u kojoj su, uz Teaguea, svoj puni doprinos dali Al Horford (18 koševa, 10 skokova) i Paul Millsap (19 poena, 6 asistencija, 5 skokova).

"To je naša igra. Ovako smo igrali cijele sezone. U ovoj smo utakmici radili ono što nam u ovoj seriji, uglavnom, nije uspjevalo. Ovo je bilo naše najbolje izdanje. Imali smo 30 asistencija, način na koji smo igrali obranu, pomagali jedan drugome", izjavio je Millsap.

Nema sumnje da će Hawksima, najboljoj momčadi Istoka u regularnom dijelu sezone, biti potrebne još najmanje dvije ovakve predstave kako bi slomili neočekivano žestok otpor Washingtona, pogotovo ako se John Wall pojavi u dresu, a ne u odijelu na nekoj od sljedećih utakmica. Prva je na rasporedu već u noći sa srijede na četrvtak u Atlanti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider