Košarka
SPORTOVI
Košarka
Borba za doigravanje

VIDEO Netsi poraženi uz katastrofalan šut Bogdanovića, izgubila i Rudežova Indiana

Košarkaši Brooklyn Netsa izgubili su s visokih 91-110 na svom terenu od izravnog konkurenta za plasman u doigravanje Boston Celticsa, te sada imaju dvije pobjede manje od njih u borbi za osmo mjesto u Istočnoj konferenciji, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović imao je vrlo lošu šutersku večer ubacivši šest poena uz šut iz igre 3-14.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz šest pogodaka, Bogdanović je za 26 minuta provedenih na parketu ostvario i šest skokova, te jednu asistenciju.

Celticse je do važne pobjede u borbi za doigravanje vodio Evan Turner koji je ostvario 'triple-double' učinak sa 19 koševa, 12 asistencija i 10 skokova, dok je najefikasniji kod Netsa bio Brook Lopez sa 31 košem.

Boston je sada osmi na Istoku s omjerom pobjeda i poraza 31-39, dok je Brooklyn pao na 11. mjesto sa 29-40. Između su još Charlotte Hornetsi sa 30-39 i Indiana Pacersi sa 30-40.

U ponedjeljak je neuspjeh na svom terenu doživjela i druga momčad u kojoj nastupa hrvatski reprezentativac u NBA, Indiana Pacersi su izgubili od Houston Rocketsa sa 100-110, a Damjan Rudež je za 21 minutu provedenu na terenu postigao sedam poena (šut iz igre 3-6, trica 0-1) uz jednu asistenciju.

Rocketse je do nove, 47. pobjede u sezoni predvodio James Harden sa 44 ubačaja, dok je CJ Watson sa 23 poena bio prvo ime Pacersa.

U ponedjeljak su nastup u doigravanju i teoretski osigurale još dvije momčadi, Chicago Bullsi koji su na svom terenu nadigrali Charlotte Hornetse sa 98-86, te Memphis Grizzliesi koji su kao gosti bili bolji od New York Knicksa sa 103-82.

Bullsi su postali treća momčad s Istoka koja je osigurala doigravanje, nakon Atlanta Hawksa i Cleveland Cavaliersa, a do 43. pobjede u sezoni vodili su ih njihovi visoki igrači. Nikola Mirotić (28, 8 skokova) i Pau Gasol (27, 12 skokova). Kod Hornetsa najbolji je bio Kemba Walker (29).

Grizzliesi su ostvarili 50. pobjedu u sezoni kojom su se pridružili Golden State Warriorsima kao druga sigurna momčad u doigravanju na Zapadu, a do pobjede u Madison Square Gardenu i njih su vodili centri, Zach Randolph (23) i Marc Gasol (21). Kod Knicksa istakli su se Langston Galloway (19) i Andrea Bargnani (18).

Vodeći sastav lige Golden State Warriorsi u svom su 70. ovosezonskom nastupu ostvarili 57. pobjedu deklasiravši na svom terenu Washington Wizardse sa 107-76. Na poluvremenu je bilo samo tri razlike za Warriorse (52-49), no treću su četvrtinu domaći dobili sa 29-8 i pobjednik je bio odlučen. Stephen Curry je sa 24 koša bio prvi strijelac kod pobjednika, dok su kod poraženih Bradley Beal, Ramon Sessions i Kevin Seraphin ubacili po 12.

U posljednjem susretu večeri Minnesota Timberwolvesi ostvarili su rijetku gostujuću pobjedu svladavši Utah Jazz sa 106-104 nakon produžetka. Zach LaVine (27) i Andrew Wiggins (22) predvodili su Wolvese, a Derrick Favors (19, 12 skokova) i Rudy Gobert (18, 17 skokova) Jazz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider