Košarka
SPORTOVI
Košarka
Magic na 50-postotnom učinku

VIDEO Netsi bez druge pobjede, ponovno odlični Bogdanović

Košarkaši Brooklyn Netsa nisu uspjeli ostvariti drugu pobjedu zaredom u NBA ligi nakon uvodnih sedam poraza, u svom su devetom ovosezonskom nastupu pretrpjeli osmi poraz, ovoga puta na gostovanju kod Sacramento Kingsa koji su bili uspješniji sa 111-109, a hrvatski reprezentativac u dresu Netsa Bojan Bogdanović ubacio je 15 poena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bogdanović je u igru ušao s klupe, no ipak je na terenu proveo 33:46 minuta i za 15 pogodaka potrošio 13 lopti (šut za dva 6-9, trica 1-4), a ostvario je i tri skoka. Bila je to još jedna odlična utakmica našeg igrača nakon što je prije dva dana sa 22 ubačaja bio najzaslužniji za prvu pobjedu Netsa ove sezone u Houstonu, no ovoga puta završetak nije bio sretan za njegovu momčad.

Po prvi put su drugu uzastopnu pobjedu ove sezone ostvarili Kingsi koji su u svojim redovima imali dva iznimno raspoložena igrača, DeMarcus Cousins je postigao 40 koševa uz 13 skokova, dok je Rajon Rondo utakmicu završio s 'triple-double' učinkom od 23 ubačaja, 14 asistencija i 10 skokova.

Kod Netsa najbolji učinak imali su Jarrett Jack sa 21 poenom i 12 asistencija, te Brook Lopez sa 17 pogodaka i 10 skokova, ali Lopeza je u izravnom dvoboju Cousins potpuno nadigrao.

Kingsi su u posljednju minutu ušli s komfornim vodstvom 108-101, ali su Ellington i Johnson pogodili dvije trice kojima su primakli Netse na 109-107. Nakon što je McLemore pogodio oba slobodna bacanja za 111-107, Bogdanović je svojim košem 1,8 sekundi prije kraja smanjio na 111-109. Potom je Rondo pogriješio pri izvođenju lopte, ali je odmah potom i ispravio svoju pogrešku presjekavši dodavanje Ellingtona i tako spriječio goste čak i da pokušaju košem u posljednjoj sekundi preokrenuti rezultat.

Orlando Magic 102-93 domaćom pobjedom protiv Utah Jazza stigao je na 50-postotni učinak od 5-5, a Mario Hezonja je na terenu proveo samo 8:58 minuta. Mladi je Dubrovčanin za to vrijeme postigao šest koševa (šut za dva 1-1, trica 1-3, slobodna bacanja 1-1), ali je uz jednu osvojenu imao i čak tri izgubljene lopte. Evan Fournier sa 21 košem, te Tobias Harris sa 19 poena i 13 skokova predvodili su Magic, dok su Gordon Hayward i Trey Burke ubacili po 16 za Jazz.

Damjan Rudež je za Minnesota Timberwolvese odigrao samo 6:57 minuta u 103-107 porazu na gostovanju protiv svoje prošlosezonske momčadi Indiana Pacersa, za to vrijeme nije uputio niti jedan šut, a ostvario je samo jedan skok. Gledatelji u Indianapolisu umalo su svjedočili velikom preokretu, njihova je momčad u trećoj četvrtini imala čak 27 pogodaka prednosti (87-60), no gosti su minutu prije kraja stigli na samo jedan razlike (101-100). Ipak, tada je stvar u svoje ruke preuzeo Monta Ellis koji je prvo pogodio polaganje za 103-100, a potom je u obrani blokadom zaustavio Andrea Millera i spriječio veliku blamažu Pacersa. Ellis je utakmicu završio sa 24 koša, a najbolji kod domaćih bio je Paul George sa 29 ubačaja i 9 skokova. Kod Minnesote po 26 koševa postigli su Andrew Wiggins i Zach LaVine.

Prošlosezonski finalisti Cleveland Cavaliersi upisali su osmu pobjedu zaredom, te su sada uvjerljivo na vrhu Istočne konferencije s omjerom 8-1. Novi uspjeh stigao je u New Yorku gdje su sa 90-82 nadigrali domaće Knickse. Do dvije minute prije kraja Knicksi su imali prednost 82-80, ali tada je LeBron James postigao četiri poena zaredom kojima su Cavsi preuzeli kontrolu rezultata, a nakon što je Arron Afflalo na ulasku u posljednju minutu poravnao na 84-84, svih šest posljendnjih poena za goste postigao je Mo Williams, nakon ubačaja iz igre za 86-84 i promašaja Afflala, koji je pokušao još jednom izjednačiti, pogodio je i sva četiri slobodna bacanja u posljednjih 20 sekundi. James je sa 31 košem predvodio Cavse, Williams je dodao 20, dok je Carmelo Anthony s 26 ubačaja bio prvo ime Knicksa.

Russell Westbrook drugu je utakmicu zaredom ostvario 'triple-double' učinak kojime je poveo Oklahoma City Thunder do 102-85 pobjede protiv Philadelphia 76-ersa. Kao i prošle sezone, u izostanku Kevina Duranta, koji je ozlijedio mišić, Westbrook je preuzeo kontrolu momčadi, susret je završio sa 21 košem, 17 skokova i 11 asistencija, dok je Nerlens Noel s 13 ubačaja i 11 skokoba bio najbolji kod Sixersa koji su i dalje jedina momčad bez pobjede ove sezone (0-9).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider