Košarka
SPORTOVI
Košarka
Legalno ili?

VIDEO Neočekivani rekorder Smith: Nadvisio učinak Michaela Jordana

U noći s petka na subotu odigrana je sjajna utakmica u Houstonu gdje su Rocketsi ugostili San Antonio Spurse, koji su u napetoj završnici slavili sa 104:103.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tim Duncan bio je igrač utakmice, James Harden promašio je (blokada Duncana) polaganje za pobjedu, no priča večeri je Josh Smith i njegovih 26 slobodnih bacanja u drugom poluvremenu!

Igrala se završnica utakmice u kojoj su Spursi iskoristili bonus, a onda je trener Gregg Popovich naredio sljedeće: "Lovite Josha Smitha i radite prekršaj".

Lopta je bila u rukama Jamesa Hardena, no Tony Parker, ili neki drugi igrač Spursa, je trčao na drugi kraj terena kako bi napravio prekršaj na Smithu. Krilni igrač Rocketsa očajan je izvođač slobodnih bacanja, te je pogodio svega 12 od 26. Postavlja se pitanje zašto suci nisu nijednom svirali nesportsku pogrešku zbog namjernog prekršaja na igraču bez lopte. Nije se trener Rocketsa Kevin McHale žalio bez razloga...

Tih 26 slobodnih bacanja u drugom poluvremenu ujedno je i rekord NBA lige svih vremena. Smith je oborio rekord Michaela Jordana, koji je 30. prosinca 1992. godine izveo 23 slobodna bacanja u utakmici protiv Miami Heata.

Zanimljivo da se Gregg Popovich odlučio na ovakav potez sada, a ne 2013. godine, u 6. utakmici NBA finala protiv Miami Heata. Podsjetimo, Spursi su tada imali dobivenu utakmicu i naslov u rukama, međutim umjesto da rade prekršaj i šalju igrače na liniju slobodnih bacanja, dozvolili su dva šuta za tri poena kojima je Heat odveo utakmicu u produžetak. U dodatnih 5 minuta Miami je upisao pobjedu, a onda je u 7. utakmici upisao drugi uzastopni naslov.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider