Košarka
SPORTOVI
Košarka
Utrka za doigravanje

VIDEO Negativni rekordi Knicksa i Orlanda, Toronto opet prvak Atlantica

Košarkaši New Yorka slavili su na gostovanju u Orlandu sa 80-79 i stigli do 16. pobjede u sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne bi dvoboj ove dvije momčadi, koje za cilj imaju završiti sezonu sa što manje pobjeda kako bi dobili veće izglede u lutriji na NBA draftu, ni po čemu bio poseban da se nije dogodila druga četvrtina u kojoj je postignuto samo 15 poena.

To je novi negativan rekord NBA lige, najmanje ubačenih poena obje momčadi zajedno u jednoj četvrtini koju je New York dobio s 8-7. Prijašnji rekord od 18 poena držali su od ožujka 2005. Utah i Detroit.

Na Istoku se vodi uzbudljiva utrka za posljednja dva mjesta u doigravanju. Domaćim porazom od Toronta 104-107 iz te je utrke gotovo sigurno ispao Miami, momčad koja je posljednje četiri godine bila finalist i dvaput pobjednik NBA lige.

Lou Williams je s 29 poena bio najbolji strijelac Raptorsa, a igrači s klupe postigli su čak 56 od 107 koševa Toronta. DeMar DeRozan je ubacio 24 poena.

Heat je s 30 koševa, šest skokova i pet asistencija predvodio Dwyane Wade, Goran Dragić je ubacio 22 poena, ali Miami je ostao na 35 pobjeda, dvije iza Bostona i Brooklyna koji drže sedmu i osmu poziciju u Istočnoj konferenciji. Heat će do kraja regularnog dijela odigrati još dvije utakmice, a Boston i Brooklyn još tri, baš kao i Indiana koja ima pobjedu više od Miamija.

"Nemamo se čega sramiti", kratko je prokomentirao ovosezonski učinak svoje momčadi prva zvijezda Heata Dwyane Wade, čije su ozljede i propuštene utakmice, između ostaloga, kumovale tome da će Miami po drugi put od 2003. propustiti doigravanje.

Toronto će drugu godinu zaredom osvojiti naslov pobjednika Atlantske divizije, a hoće li u doigravanje s broja 3 ili 4 ovisit će i o rezultatima u posljednje dvije utakmice. Zasad su izjednačeni po učinku (48-32) s Chicagom koji je u noći sa subote na nedjelju svladao Philadelphiju sa 114-107 na krilima Pau Gasola (24 koša, 13 skokova) i povratnika Derricka Rosea (22 poena, osam asistencija, šest skokova).

Chicagu, koji je pobijedio Toronto u sve četiri ovosezonske utakmice, ostaju još gostovanje kod Brooklyna i domaći dvoboj s Atlantom, dok će Raptorsi u goste Bostonu i dočekati Charlotte. Zbog lošijeg međusobnog omjera, Toronto mora u te dvije utakmice ostvariti pobjedu više od Chicaga da bi došao do pozicije 3. nositelja za doigravanje.

Još je zamršenija situacija oko pozicije 2. nositelja na Zapadu, pogotovo nakon sinoćnje pobjede LA Clippersa nad Memphisom 94-86, kojom se momčad iz Los Angelesa izjednačila s Grizzliesima i San Antoniom po učinku (54-26), a Houston (53-26) ima jednu pobjedu manje. U borbi za broj 2 na Zapadu momčadi iz Jugozapadne divizije su u boljoj poziciji od Clippersa, jer će im divizijski naslov, u slučaju istog učinka na kraju, dati prednost. Iako su im do kraja regularnog dijela sezone ostale još dvije utakmice, Clippersi još uvijek ne znaju s koje će pozicije krenuti u doigravanje.

"Kad uspijete to saznati, javite nam", rekao je trener Clippersa Doc Rivers nakon pobjede nad Memphisom, kojom je njegova momčad produžila pobjednički niz na pet utakmica.

"To vam je Zapadna konferencija. Ne postoji suparnik kojeg želite izabrati za doigravanje. Svi će imati teške utakmice u prvom krugu", dodao je Rivers.

J. J. Redick i Blake Griffin su sa po 18 koševa predvodili strijelce Clippersa, dok su DeAndre Jordan (16 poena, 16 skokova) i Chris Paul (15 poena, 14 asistencija) ostvarili 'double-double' učinak. Goste je s 21 košem i 13 skokova predvodio Zach Randolph.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider