Košarka
SPORTOVI
Košarka
luda trica kikanovića

VIDEO Najbolje od trećeg dana Eurobasketa: Monstruozna zakucavanja i blokade

Trećeg dana Eurobasketa mirovale su skupine B i C, no zato su A i D bile u akciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao i prethodnih dana donosimo najbolje akcije i poteze u posljednja 24 sata, koja je prije svega obilježio Tony Parker. Francuski reprezentativac je početkom utakmice ubacio dvicu kojom je postao najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Prestigao je Grka Nikosa Galisa, kojeg je izjednačio u utakmici protiv BiH dan ranije s 1030 poena.

Susret protiv Poljske, koji je Francuska dobila sa 69:66, Parker je okončao sa 16 poena, te je sada na brojci od 1046 poena. Ovo mu je osmi Eurobasket.

Pregled Top 5 najboljih akcija ponedjeljka započinje tricom Kikanovića s istekom vremena, s kojom je BiH izborila produžetak protiv Izraela.

Uslijedila je monstruozna blokada Jana Veselyja u utakmici Češke i Latvije, zatim 'alley-oop' Borisa Diawa za Rudyja Goberta, te sjajno zakucavanje češkog reprezentativca Patrika Aude.

Treba istaknuti i koš Belgije s istekom vremena za pobjedu protiv Litve. Matt Lojeski je nakon promašenog šuta svog suigrača iz odbojke pogodio za pobjedu. 

Danas (utorak) svoj susret igra i Hrvatska, pa možemo očekivati i pokoji atraktivan potez prije svega Marija Hezonja, Darija Šarića ili Bojana Bogdanovića, ukoliko se vrati na parket. U 21 sat Hrvatska u Areni dočekuje Makedoniju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider