Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poraz Bogdanovićevih Netsa

VIDEO Hezonja ubacio šest poena u pobjedi Orlanda i promašio četiri trice

Košarkaši Brooklyn Netsa niti u svom šestom ovosezonskom pokušaju nisu uspjeli ostvariti prvu pobjedu u NBA ligi izgubivši na svom parketu od Los Angeles Lakersa sa 98-104, a Bojan Bogdanović ubacio je pet koševa za Netse, dok je Orlando Magic uz šest ubačaja Marija Hezonje na svom terenu svladao Toronto Raptorse sa 92-87.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Netsi i Lakersi uoči svog međusobnog ogleda u New Yorku bile su dvije od četiri momčadi bez pobjede u dosadašnjem, tijeku sezone, a iz tog neugodnog društva izvući su se uspjeli gosti iz Los Angelesa koje je do pobjede povukao 37-godišnji veteran Kobe Bryant sa 18 koševa, dok su Dangelo Russell i Jordan Clarkson dodali po 16.

Kod Netsa standardno najbolji ove sezone bio je centar Brook Lopez sa 23 poena i 10 skokova, Joe Johnson je dodao 22, a Jarrett Jack 18 uz 12 asistencija, ali niti to nije bilo dovoljno da se prekine niz poraza.

Bojan Bogdanović je na terenu proveo 22:09 minuta i za to vrijeme postigao pet koševa (šut za dva 1-1, trica 1-3) uz po jedan skok i osvojenu loptu.

Orlando je do svoje druge ovosezonske pobjede stigao svladavši Toronto, koji je na Floridu stigao kao samo jedna od dvije neporažene momčadi do petka navečer. Raptorsi su imali priliku produžiti pobjednički niz, jer su 25 sekundi prije kraja imali napad kod rezultata 88-87, ali centar Jonas Valančiunas promašio je šut za vodstvo šest sekundi prije kraja, a nakon što je Victor Oladipo uhvatio loptu u skoku, te bio zaustavljen nesportskim prekršajem on i Evan Fournier pogodili su sva četiri slobodna bacanja za konačnih 92-87.

Magic su do pobjede predvodili Tobias Harris sa 20 koševa i Victor Oladipo sa 18 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Mario Hezonja na parketu je proveo 21:32 minute i postigao šest koševa (šut za dva 2-2, trica 0-4, slobodna bacanja 2-2) uz po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Raptorse poraza nisu uspjeli spasiti DeMar DeRozan sa 23 i Cory Joseph sa 19 ubačaja.

Porazom Toronta jedina neporažena momčad u ligi ove sezone ostali su prvaci Golden State Warriorsi koji su do šeste pobjede stigli nadigravši na svom terenu Denver Nuggetse sa 119-104. Konačni rezultat i ne odaje pravi razvoj događaja u Oracle Areni, jer su Warriorsi već u drugoj četvrtini imali i 32 razlike (59-27), a prvo su poluvrijeme okončali sa 74 poena uz čak 28 asistencija prije no što su u nastavku malo usporili.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Stephen Curry koji je postigao 34 koša, te imao još i 10 asistencija, te 7 skokova. Harrison Barnes dodao je 21 pogodak za prvake, dok su kod Nuggetsa najbolji bili Danilo Gallinari sa 25 i Will Barton sa 21 poenom.

Cleveland dobio i petu zaredom

Prošlosezonski finalisti Cleveland Cavaliersi nakon poraza prvog dana sezone ostvarili su i petu pobjedu zaredom svladavši slabašne Philadelphia 76-erse sa 108-102. Gosti su se dobro držali u prvom poluvremenu na kraju kojega su imali i jedan poen prednosti, ali ipak nisu uspjeli ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu.

LeBron James u nastavku je povukao Cavse do uspjeha, a zaustavio se na 31 ubačaju i 13 asistencija. Veteran Richard Jefferson dodao je s klupe 17 koševa za pobjednike, dok su Nerlens Noel (12 skokova) i Jahlil Okafor sa po 18 pogodaka pokazali potencijal u dresu Sixersa.

Atlanta Hawksi preuzeli su čelo u Istočnoj konferenciji s omjerom 6-1 zahvaljujući 121-115 pobjedi na gostovanju kod New Orleans Pelicansa, koji su tako neočekivano i dalje bez pobjede ove sezone. Rezultat je tri i pol minute prije kraja bio poravnat na 108-108, a tada je Kyle Korver pogodio tricu za Hawkse, Jeff Teague je dodao polaganje i dva slobodna bacanja, pa su gosti pobjegli na, pokazat će se, nedostižnih 115-108.

Korver je utakmicu završio sa 22 koša uz stopostotni šut 8-8 iz igre (4-4 za dva, 4-4 za tri), a ubacio je i oba slobodna bacanja, Paul Millsap je također postigao 22 poena, a imao je i 12 skokova za Hawkse, dok domaćima nije pomogla niti još jedna vrhunska predstava njihova najboljeg igrača Anthonyja Davisa koji je zabio 43 koša i imao 10 skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider