Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo su parovi doigravanja

VIDEO: Fenomenalni Bogdanović rekordom karijere odveo Netse u playoff!

Možda i večer života imao je sinoć heroj Brooklyn Netsa Bojan Bogdanović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Netsima je trebala pobjeda protiv Orlanda i poraz Rudežove Indiane kod Memphisa da izbore doigravanje u jednoj od najluđih završnica regularnog dijela sezone u povijesti NBA lige. I to se dogodilo!

Netsi su izborili playoff uz veliku pomoć Grizzliesa, ali i našeg Bojana Bogdanovića, najboljeg igrača utakmice. Hrvatski košarkaš zabio je 28 koševa u pobjedi protiv Magica 101:88. Na parketu je proveo gotovo 34 minute te iz igre gađao 12/17 od čega trice 4/8. Upisao je i dvije asistencije i tri skoka.

Brooklyn će u doigravanju igrati protiv Atlante, vodeće momčadi Istoka.

Posljednja večer sezone donosila je odluku i o osmom putniku u doigravanje na Zapadu, a za to mjesto borili su se New Orleans Pelicansi i Oklahoma City Thunder, koji su imali isti omjer 44-37, no svoju sudbinu u vlastitim rukama imali su Pelicansi zbog boljeg međusobnog omjera.

Oklahoma bez doigravanja

No, da bi se plasirali u doigravanje Pelicansi su morali svladati prvake San Antonio Spurse, koji su imali niz od 11 pobjeda zaredom, a kojima je pobjeda bila potrebna kako bi izborili status drugog nositelja na Zapadu. Ipak, mlada zvijezda Pelicansa Anthony Davis u takvoj je situaciji pokazao zašto se s pravom smatra kako bi u bliskoj budućnosti mogao biti i najbolji košarkaš na svijetu.

On je poveo svoju momčad ka 108-103 uspjehu sa 31 košem i 13 skokova, a kada su Spursi u završnici zaprijetili preokretom upisao je dvije blokade. Uz Davisa, odličan je bio i Tyreke Evans sa 19 pogodaka i 11 skokova, dok su kod Spursa najbolji bili Francuzi Tony Parker sa 23 i Boris Diaw sa 20 ubačaja.

Pelicansi će u prvom krugu igrati protiv najbolje momčadi Zapada i čitave lige, Golden State Warriorsa, dok je ovaj poraz Spurse bacio na tek šesto mjesto Zapada i okršaj sa Los Angeles Clippersima u prvom krugu.

Oklahoma City je uvjerljivo sa 138-113 kao gost nadigrala posljednju momčad lige Minnesota Timberwolvese, ali na kraju je ipak ostala bez posezone. Russell Westbrook je ubacio 34 od svojih 37 koševa u prvom poluvremenu u kojem je Thunder ostvario prednost od 76-54, dok je Dion Waiters dodao 33 poena za pobjednike. Kod domaćih najučinkovitiji su bili Kevin Martin sa 29 i Andrew Wiggins sa 23 koša.

Houston ispred Spursa

Houston Rocketsi iskoristili su posrtanje Spursa, te su uvjerljivom 117-91 domaćom pobjedom protiv Utah Jazza osvojili drugo mjesto na Zapadu. Već je na poluvremenu bilo 30 razlike (65-35) za Rocketse, koje je s "triple-double" učinkom predvodio James Harden (16, 11 skokova, 10 assitencija). Kod gostiju istaknuo se Bryce Cotton sa 14 ubačaja.

Na Istoku su se za treće mjesto borili Chicago Bullsi i Toronto Raptorsi s tim da su Bullsi imali situaciju pod kontrolom, odnosno dovoljna im je bila domaća pobjeda protiv Atlanta Hawksa koji su odavno već osigurali prvo mjesto u konferenciji. Bullsi su ostvarili očekivan uspjeh pobijedivši sa 91-85 i tako će u prvom krugu doigravanja igrati protiv Milwaukee Bucksa, dok će Raptorsi na Washington Wizardse.

Parovi doigravanja:

Istočna konferencija:

1. Atlanta Hawks - 8. Brooklyn Nets
2. Cleveland Cavaliers - 7. Boston Celtics
3. Chicago Bulls - 6. Milwaukee Bucks
4. Toronto Raptors - 5. Washington Wizards

Zapadna konferencija:

1. Golden State Warriors - 8. New Orleans Pelicans
2. Houston Rockets - 7. Dallas Mavericks
3. La Clippers - 6. San Antonio Spurs
4. Portland Trail Blazers - 5. Memphis Grizzlies

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider