Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pokazao se promašajem

VIDEO Trebao je biti posljednji komadić slagalice na putu do NBA naslova...

Navijači Dallas Mavericksa imali su velika očekivanja nakon što je u prosincu prošle godine njihove redove pojačao ponajbolji razigravač današnjice Rajon Rondo. Međutim, taj im je problematični čovjek posljednjih dana upropastio sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dallas je regularni dio sezone završio na sedmom mjestu Zapadne konferencije što mu je u prvom krugu donijelo seriju protiv Houston Rocketsa. Već su u regularnom dijelu sezone mogao vidjeti sukob karaktera između trenera Ricka Carlislea i Ronda, no to nije ništa u usporedbi s ovim što se dogodilo u doigravanju.

Rondo je u drugoj utakmici odigrao manje od 10 minuta, za vrijeme kojih je upisao 4 poena, 2 skoka, asistenciju, te čak četiri osobne pogreške. Izgledao je kao da mu se nije dalo igrati. Bio je fizički prisutan, ali ne i psihički.

"Dobio je vrlo brzo 4 osobne pogreške i odlučio sam ga ostaviti na klupi. Drugi su igrači igrali bolje i to je bila moja odluka", rekao je trener Mavericksa.

* Mislite li da je Rondo uopće želio biti na parketu u drugom poluvremenu?

"To morate pitati njega".

* Očekujete li Ronda iduće sezone u dresu Mavericksa?.

"Ne! Ne očekujem da će više ikada navući dres naše organizacije", zaključio je priču o kontroverznom razigravaču trener Dallasa.

U 10 minuta koliko je proveo na parketu Rondo je nonšalantno upropastio čistu kontru, nije preveo loptu preko centra u fazi napada u zadanom vremenu, a kasnije se još laktario s Jamesom Hardenom...

"Svi su znali da je problematična osoba, ali njegov košarkaški talent je neosporiv", rekao je u analizi događanja jedan NBA analitičar.

Rondo je u svojoj karijeri igrao u dva NBA finala, te je osvojio jedan prsten prvaka (s Bostonom). Želja mu je dobiti maksimalni NBA ugovor u idućoj sezoni, no nakon ove avanture s Dallasom to je jednostavno nemoguće.

Prema prvim informacijama Los Angeles Lakersi su iduća momčad koja će riskirati s Rondom, koji pak ovoga ljeta postaje slobodan igrač. Podsjetimo, Kobe Bryant je alfa i omega Lakersa i bit će zanimljivo vidjeti kako će Rondov karakter to uspjeti 'prožvakati'. Zapravo, još će zanimljivije biti vidjeti koliko će Bryant trpjeti njegovu nonšalanciju, ukoliko Rondo zaista završi u Lakersima.

U svakom slučaju, sezona je za Ronda završena, baš kao i za čovjeka koji je prošloga ljeta stigao kao veliko pojačanje - Chandlera Parsonsa. On će biti podvrgnut operaciji koljena koje je ozlijedio krajem ožujka.

Dallas je, dakle, ostao bez Parsonsa i Ronda, Dirk Nowitzki igra jako slabo, baš kao i Monta Ellis. Četvorica igrača iz početke petorke igraju (ili ne igraju) očajno i to je jednostavno previše da bi Mavericksi išta napravili ove sezone u doigravanju. Kako sada stvari stoje, sve osim 'metle' (4:0 u seriji) Houstona bilo bi pravo iznenađenje u ovoj seriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider