Košarka
SPORTOVI
Košarka
Debakl Milwaukeeja

VIDEO Clippersi izborili majstoricu protiv Spursa: Prvaci na rubu ispadanja

Los Angeles Clippersi odbili su završiti svoje putovanje u ovosezonskom NBA doigravanju, iako su gostovali kod aktualnih prvaka - San Antonio Spursa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Clippersi su u Teksas stigli nakon razočaravajućeg domaćeg poraza s kojim su bili suočeni s prvom meč-loptom Spursa, no još su jednom pokazali da su talentirana momčad kojoj samo nedostaje veliki rezultat. Spursi su pred svojim navijačima izgubili i drugu utakmicu u seriji, ovoga puta sa 102:96.

Blake Griffin i Chris Paul predvodili su losanđelešku momčad do poravnanja na 3:3 s 26 poena i 12 skokova, odnosno 19 koševa i 15 asistencija. Spursi su u jednom trenutku prvog poluvremena vodili s 10 poena razlike, no na predah se otišlo poravnatim rezultatom (51:51).

Griffin je eksplodirao u nastavku i Clippersi su vodili sa po 9 poena razlike. No Spursi su također odbili 'položiti oružje'. Serijom trica Marca Belinellija San Antonio dolazi do minimalnog zaostatka 98:96, no nakon toga Jamal Crawford ubacuje 2 slobodna bacanja 15 sekundi prije kraja.

Belinelli u idućem napadu još jednom šutira za tri poena, lopta se odbija od table i čini se da ulazi u obruč, no Francuz Boris Diaw radi glupost i radi silaznu putanju u napadu! Dira loptu i suci daju loptu gostima. Griffin je ubacio oba slobodna i priči je bio kraj.

Belinelli je bio najbolji pojedinac Spursa s 23 poena, Diaw je dodao 17, dok su u potpunosti zakazali Kawhi Leonard i Tony Parker. Prošlogodišnji MVP finala i najbolji obrambeni igrač lige u ovoj sezoni Leonard ubacio je 12 poena (3-15 šut iz igre) i upisao 7 skokova, dok je Parker pridodao 8 koševa (4-12 šut iz igre) i 7 asistencija.

Odlučujuća 7. utakmica igra se u noći sa subote na nedjelju u Los Angelesu.

Chicago Bullsi postali su treća momčad Istočne konferencije koja je izborila polufinale pobjedom u 6. utakmici protiv Milwaukee Bucksa 120:66. To je treća najveća razlika u povijesti NBA doigravanja s kojom je neka od momčadi poražena.

Bullsi su ostvarili svoju drugu najveću pobjedu u doigravanju nakon što su 1976. godine razbili Portland s 56 razlike. Milwaukee je pak upisao najteži poraz u klupskoj povijesti u doigravanju, te je 66 poena najmanji broj koševa koji je ubacio u playoffu.

Bucksi su ujedno postali prva momčad u povijesti NBA doigravanja koja na kraju utakmice nije imala nijednog igrača s dvoznamenkastim brojem poena (Pachulia 8).

Bullsi su nakon prve četvrtine vodili s 18 poena razlike, a na poluvremenu 32. Do kraja je utakmice razlika samo rasla, te se zaustavila na konačnih 54. Mike Dunleavy je predvodio Bullse do pobjede s 20 koševa, dok je Pau Gasol pridodao 19.

Chicago je pobjedom ostvario plasman u polufinale Istočne konferencije gdje ga čeka najveći favorit Istoka - Cleveland Cavaliersi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider