Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogdanović se još nije oporavio

VIDEO Bullse dotukla ozljeda Rosea, veliki povratak Kevina Garnetta

Hrvatskih košarkaša nije bilo u sadržajnoj večeri NBA lige s čak 12 utakmica. Indiana Pacersi nisu igrali, a Bojan Bogdanović još se nije oporavio od ozljede pa samim time nije ni sudjelovao u porazu Brooklyna protiv New Orleansa (96:102).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

A duhom baš nisu sudjelovali u utakmici s Hornetsima ni vidno uzdrmani košarkaški Chicago Bullsa zbog činjenice da su vjerojatno ponovno ostali bez Derricka Rosea do kraja sezone. Slavili su gosti 98:86 i time prekinuli niz od pet poraza zaredom. Tek je Gasol kod domaćina bio na razini i zabio 25 uz 13 skokova. Kod gostiju niti jedan individualac se nije istaknuo, najbolji strijelac bio je Kidd-Gilchrist s 18 poena i 12 skokova, ali još su četiri košarkaša bila dvoznamenkasta.

Atlanta se pak protiv Dallasa (104:87) ponovno dokazala, ali bilo im je olakšano jer klub je suspendirao Rajona Ronda na jednu utakmicu nakon svađe s trenerom Rickom Carlisleom.

Derbi večeri bio je susret Rocketsa i Clippersa, a pripao je domaćinu (110:105). Naravno, najbolji strijelac kod pobjedničke momčadi bio je i prvi MVP favorit - James Harden. Zabio je 21 poen i tome dodao deset asistencija. Kod Clippersa su trojica prelazila dvadeset poena (Crawford 24, Paul 22, Jordan 22), ali nije bilo dovoljno.

Vrijedi istaknuti i da se Kevin Garnett nakon osam godina vratio u Minnesotu i to se itekako isplatilo. Kao jedna od najgorih momčadi lige svladali su jednu od boljih - Washington Wizardse. I to s uvjerljivih 97:77. Garnett je zabio svega pet poena i imao osam skokova u 18 minuta na parketu. Junak je bio Martin s 28 poena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider