Košarka
SPORTOVI
Košarka
Četvrti susret zaredom bez koša

VIDEO Bogdanović u najvećoj krizi od dolaska u NBA

Bojan Bogdanović je ostao bez ubačaja za nešto više od 11 minuta koliko je proveo u igri, a njegovi Brooklyn Netsi doživjeli su poraz 81-89 na domaćem parketu od Bostona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović prolazi najduže krizno razdoblje od početka NBA sezone u koju je ušao kao član početne petorke Brooklyn Netsa. No, Bogdanović je posve izgubio status kod trenera Lionela Hollinsa, a i kad dobije nešto više vremena u igri, kao što je bilo protiv Bostona u srijedu, učinak mu je mizeran. Protiv Celticsa je igrao gotovo cijelu jednu četvrtinu (11:18), ispucao i promašio dvije trice, imao četiri skoka i jednu asistenciju, a za vrijeme kad je on bio na parketu Netsi su bili 15 poena u zaostatku.

Goste su do pobjede predvodili Avery Bradley s 21 košem i četiri skoka te Tyler Zeller s 18 poena, šest skokova i četiri asistencije. Deron Williams je za Netse igrao samo četiri minute, a najbolji pojedinac domaće momčadi bio je centar Mason Plumlee (16 poena, 12 skokova).

Damjan Rudež bi vjerojatno bio sretan Bogdanovićevom minutažom, jer ga je trener Indiane Frank Vogel opet ostavio na klupi. Posljednje minute Rudež je dobio još 21. prosinca. Indiana je u Oaklandu imala šestoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, ali im to nije pomoglo protiv Golden Statea (102-117), najbolje momčadi NBA lige.

Klay Thompson je postigao čak 40 poena (trice 6/11), a Stephen Curry je uz 21 koš imao i 15 asistencija. Curry je pritom na ovoj utakmici postao igrač kojemu je trebalo najmanje utakmica u NBA ligi za postizanje 1000 trica. Njemu je za to trebalo samo 369 utakmica čime je za čak 88 utakmica nadmašio svog prethodnika na vrhu te liste Dennisa Scotta.

Atlanta Hawksi, na čijoj klupi u ulozi pomoćnika sjedi Neven Spahija, nazadrživo jure prema 'broju 1' na Istoku. Do pobjede 96-86 nad Memphisom Hawkse je predvodio Jeff Teague s 25 poena i šest asistencija. Kyle Korver je postigao 14 poena (trice 4/9) za pobjednike. Mike Conley je predvodio Grizzliese sa 17 koševa, devet skokova i šest asistencija, ali Memphis nije mogao izbjeći šesti gostujući poraz.

Trenutno dužu pobjedničku seriju od Hawksa ima samo probuđeni Detroit koji je iznenadivši Dallas u gostima (108-95) stigao do sedmog uzastopnog trijumfa. Mavse su potopili Greg Monroe (27 poena, 18 skokova, 6 asistencija) i D. J. Augustin (26 koševa).

Kyrie Irving je bio razigran (38 koševa), ali to nije pomoglo Clevelendu protiv ujednačene momčadi Houstona. Rocketsi su slavili sa 105-93 i produbili krizu Cavsa koji su doživjeli treći uzastopni poraz. James Harden (21 poen, 9 asistencija, 7 skokova) i Dwight Howard (17 poena, 19 skokova) potvrdili su status najboljih igrača pobjedničke momčadi.

Ipak, nije sve bilo tako crno za Cleveland u srijedu. Uspjeli su popuniti rupu u reketu dovođenjem Rusa Timofeja Mozgova iz Denvera u zamjenu za dva buduća izbora prvog kruga drafta. Mozgov je ove sezone u prosjeku postizao 8,5 koševa po utakmici, imao 7,8 skokova i 1,2 blokade. Denveru je bilo lakše poslati 28-godišbnjeg Mozgova u Cleveland nakon što je u posljednje četiri utakmice bivši centar Cedevite Jusuf Nurkić bio na prosjeku od gotovo 13 poena, 8,5 skokova i 3,5 blokade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider