Košarka
SPORTOVI
Košarka
pohvale od trenera

VIDEO: Bogdanović opet sjajan usred borbe za doigravanje

Košarkaši Brooklyna svladali su Portland sa 106-96 u jedinoj NBA utakmici odigranoj u noći s ponedjeljka na utorak, a u ovoj važnoj pobjedi Netsa Bojan Bogdanović je sudjelovao s 15 koševa, 5 skokova i jednom asistencijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koliko je važan bio Bogdanovićev doprinos u pobjedi koja je Netse učvrstila na sedmom mjestu Istočne konferencije najbolje će oslikati statistički podatak da je Brooklyn u razdoblju kad je hrvatski košarkaš bio na parketu (30:35 minuta) bio u plusu od 20 poena.

Bogdanović je ušao pred kraj prve četvrtine dok je Brooklyn bio u zaostatku od šest poena (19-25) te predvodio strijelce Netsa u drugoj četvrtini s 11 koševa, pokrenuvši seriju u kojoj su domaćini na početku treće četvrtine stigli do čak 22 koša prednosti (62-40).

"Bogdanović je ušao s klupe i donio nam odlične minute. Imali smo problema s brzinom njihovih pojedinih igrača, ali to smo uspjeli riješiti. Dobro smo se branili, uspjeli ih otjerati iz reketa većim dijelom utakmice, ali Lillardu treba odati dužno poštovanje", izjavio je trener Netsa Lionel Hollins.

Damian Lillard je završio utakmicu s 36 poena, ali to nije bilo od velike pomoći njegovoj momčadi u kojoj nije bilo važnih igrača poput LaMarcusa Aldrigea, Nicolasa Batuma i Chrisa Kamana, što je najbolje iskoristio Meyers Leonard za učinak karijere od 17 poena i 15 skokova.

Netsi su, osim Bogdanovića, imali još trojicu raspoloženih igrača. Centar Brook Lopez je s 32 poena opravdao izbor za igrača tjedna u Istočnoj konferenciji i dobio dvoboj protiv brata Robina na drugoj strani koji je završio utakmicu s osam koševa. Deron Williams je uz 24 koša isporučio i 10 asistencija, a s 20 poena im se pridodao i Thadeus Young.

Ova je utakmica trebala biti odigrana još 26. siječnja, ali je odgođena zbog snježne oluje u New Yorku. Jedini preostali termin za odigravanje bio je ponedjeljak, dan NCAA finala, kad inače NBA momčadi miruju. No, Netsima je dobro došlo. Produžili su svoj niz domaćih pobjeda na pet, a do kraja regularnog dijela sezone će od pet preostalih utakmica čak četiri odigrati u svom Barclays Centeru.

"Sad samo moramo ostati koncentrirani i nastaviti pobjeđivati kod kuće. Imamo stvarno dobru 'kemiju' u momčadi", rekao je nakon pobjede Bojan Bogdanović, treći NBA 'rookie' po ubačenim tricama (76), iza Nikole Mirotića (85) iz Chicaga i Marcusa Smarta (83) iz Bostona.

U sljedećoj utakmici, u noći sa srijede na četvrtak, Netsi će ugostiti vodeću momčad Istoka Atlanta Hawkse, koji su ih prije tri dana kao domaćini svladali s uvjerljivih 131-99.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider