Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
Brooklyn više ne ovisi o sebi

VIDEO Bogdanović najbolji kod Netsa, ali Bullsi ih razbili i bacili u provaliju

Bojan Bogdanović postigao je 17 koševa i predvodio strijelce Brooklyna, ali je njegova momčad doživjela uvjerljiv domaći poraz od Chicaga (86-113) i više ne drži ključeve plasmana u doigravanje u svojim rukama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ja na to gledam ovako. Imamo još jednu utakmicu i moramo pobijediti", rekao je trener Netsa Lionel Hollins nakon 22. domaćeg poraza njegove momčadi koja će prvi put od preseljenja u Brooklyn 2012. godine regularni dio sezone završiti s negativnim učinkom u Barclays Centeru (18-22).

Netsi će u svojoj dvorani u noći sa srijede na četvrtak ugostiti Orlando i imati imperativ pobjede. No, ni to im neće biti dovoljno uspije li Indiana u noći s utorka na srijedu kod kuće svladati Washington, a večer poslije slaviti na gostovanju u Memphisu.

Osim Bogdanovića, koji je ubacio 17 poena za 33 minute i postigao sve tri trice Netsa (Bojan 3/6, ostali 0/6), te Jarretta Jacka koji je također ušao s klupe i postigao 15 koševa, Brooklyn nije imao raspoloženu petorku. Deron Williams, Joe Johnson i Brook Lopez zajedno su ubacili 34 poena, šutirajući 13/33.

"Sve smo pokušavali iz driblinga i solo akcijama, nismo imali dobar protok lopte. Na taj način ne možemo pobjeđivati", zaključio je Williams koji je imao pet od 12 asistencija Netsa.

Bullse su do pobjede i osiguravanja trećeg mjesta u Istočnoj konferenciji za doigravanje, predvodili Nikola Mirotić sa 26 koševa i Pau Gasol sa 22 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Poraz Netsa otvorio je nadu Miamiju, koji je pobjedom nad Orlandom 100-93, teoretski ostao u igri za doigravanje. No, da bi se to dogodilo Heat će morati slaviti u Philadelphiji posljednje večeri regularnog dijela sezone, a Indiana i Brooklyn sve izgubiti.

U Zapadnoj konferenciji će posljednja večer odlučivati hoće li se Golden Stateu u prvom krugu doigravanja suprotstaviti Oklahoma City ili New Orleans. Ured NBA lige poništio je automatsku suspenziju Russellu Westbrooku zbog tehničke u dvoboju s Indianom i dopustio najboljem igraču Oklahome nastup protiv Portlanda. Ovaj je to iskoristio i s 36 koševa, 11 skokova i sedam asistencija odveo domaće do pobjede 101-90.

"NBA dobro procjenjuje kad je igrač zaslužio tehničku, a kad nije i treba li sučeva odluka biti poništena. Sretan sam što je u mom slučaju bila poništena", izjavio je Westbrook nakon pobjede nad Portlandom koja je Thunder ostavila u borbi s New Orleansom za osmo mjesto.

Pelicansi su lakoćom slavili na gostovanju kod Minnesote 100-88, predvođeni Anthonyjem Davisom (24 koša, 11 skokova, pet asistencija) i drže sve u svojim rukama. Pobijede li u posljednjoj utakmici zahuktali San Antonio u svojoj dvorani idu u doigravanje, bez obzira na ishod gostovanja Oklahome kod Minnesote, u utakmici u kojoj će Thunder imati imperativ pobjede. Obje utakmice su istom terminu, u četvrtak u 2 ujutro po hrvatskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider