Košarka
SPORTOVI
Košarka
Smjena na vrhu Istoka

VIDEO Bogdanović i Rudež s klupe gledali pobjede Netsa i Pacersa

Košarkaši Brooklyna svladali su domaći Orlando sa 100:98, a Indiana je slavila s 94:91 na gostovanju u Milwaukeeju, no hrvatski reprezentativci Bojan Bogdanović i Damjan Rudež nisu imali udjela u pobjedama svojih momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brooklyn Netsi su opet stigli do 50-postotne uspješnosti, a do pobjede u Orlandu morali su doći na znatno lakši način. Naime, gostujuća momčad je u posljenju četvrtinu ušla s čak 25 koševa prednosti, da bi Magic u posljednju minutu ušao sa samo tri poena zaostatka.

Ipak, Netsi su izdržali i ostvarili svoju osmu pobjedu u gostima koju je Bojan Bogdanović odgledao s klupe. Najzaslužniji za trijumf Brooklyna bili su centar Mason Plumlee s 18 koševa i devet skokova te Deron Williams sa 16 poena i sedam asistencija. Sedmoricu strijelaca s dvoznamenkastim učinkom u domaćoj momčadi predvodio je Victor Oladipo sa 17 koševa.

Indiana je još daleko od 50-postotne uspješnosti, ali Pacersi su u Milwaukeeju ostvarili drugu uzastopnu pobjedu (94:91), iako su opet bili bez prvog razigravača Georgea Hilla, koji je utakmicu propustio zbog zatezanja u lijevoj preponi. Njegov izostanak iskoristio je C. J. Miles koji je s 22 koša bio najbolji strijelac Pacersa. Roy Hibbert je utakmicu završio s 18 poena i sedam skokova. Damjan Rudež još uvijek čeka na svoj prvi nastup od 21. prosinca kad je posljednji put zaigrao u pobjedi Pacersa nad Minnesotom.

Da su momčadi sa Zapada bolje od onih s Istoka potvrdu smo dobili u sudaru najboljih. Golden State je ugostio Toronto i na krilima sjajnog Stephena Curryja (32 koša, 12 asistencija) sa 126:105 razbio Raptorse. Vođi Ratnika pridružio se prvim triple-doubleom u karijeri Draymond Green (16 poena, 13 asistencija, 11 skokova), centar Marreese Speights je doprinio s 26 koševa i osam skokova, a Klay Thompson se zaustavio na 20 poena.

Toronto je porazom u Oaklandu izgubio i prvo mjesto na Istoku, jer su Atlanta Hawksi slavili u Salt Lake Cityju (98:92) i s učinkom 24-8 preuzeli čelno mjesto na ljestvici Istočne konferencije. Momčad u čijem je stručnom stožeru Neven Spahija igra sjajno ove sezone, a kad je Jeff Teague na 26 koševa i osam asistencija, onda Hawksi teško gube. U pobjedi nad Utahom pridružio mu se Paul Millsap s 15 koševa i 11 skokova.

Povratak Rajona Ronda u Boston bio je emotivan. Nekadašnji razigravač Celticsa dočekan je ovacijama, ali nije imao milosti prema bivšoj momčadi. U uvjerljivu pobjedu Dallasa (119:101) Rondo je ugradio 29 koševa, pet asistencija i šest skokova. Mona Ellis je s 22 poena bio drugi strijelac Mavsa, koliko je za poražene postigao Avery Bradley.

Iako su bez LeBrona Jamesa, Cleveland Cavaliersi su na gostovanju u Charlotteu prekinuli negativan niz od tri poraza. Kevin Love (27 poena, pet skokova) i Kyrie Irving (23 poena) pobrinuli su se da se izostanak Kralja Jamesa ne osjeti toliko, a pridružio im se centar Tristan Thompson s 14 koševa i 14 skokova. No, Hornetsi su jedna od najlošijih momčadi u ligi. Prava iskušenja za Cavse tek dolaze, jer će od sljedeći osam utakmica čak sedam odigrati s momčadima iz Zapadne konferencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider