Košarka
SPORTOVI
Košarka
Fantastična večer u NBA-u

VIDEO Atlanti spektakl i prvo mjesto u ligi, čudesni Davis zabio šut godine!

Izuzetno zanimljivo bilo je u Oklahoma Cityju gdje je domaći Thunder ugostio izravnog konkurenta za plasman u doigravanje New Orleans Pelicanse, a na koncu su sretniji bili gosti koji su do pobjede 116-113 stigli tricom Anthonyja Davisa s istekom vremena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U momčad Thundera vratio se Kevin Durant koji je propustio posljednja četiri dvoboja zbog ozljede palca lijeve noge, ali upravo je on bio jedan od tragičara susreta. Naime, kod vodstva Pelicansa 111-110 Durant je u posljednjih 10 sekundi promašio dva šuta za dvicu, da bi potom Davis 2,8 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja za 113-110. Potom je Russell Westbrook 1,2 sekunde prije isteka vremena dobio tri slobodna bacanja zbog prekršaja Pondextera i pogodio sva tri za 113-113, ali posljednju je riječ ipak imao sjajni Davis koji je preko ruke Duranta zabio pobjedničku tricu.

Davis je susret okončao sa 41 košem i 10 skokova, a sjajnog je suradnika imao u Tyrekeu Evansu koji je ostvario 'triple-double' (22 poena, 10 skokova, 16 asistencija), dok je nadomak 'triple-doublea' kod domaćih bio Westbrook (48 pogodfaka, 11 asistencija, 9 skokova). Durant je u svom povratničkom nastupu stao na 27 ubačaja. Pelicansi su i dalje deveti na Zapadu s omjerom 27-23, dok je Thunder 10. sa 25-25. Osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje, drže Phoenix Sunsi sa 29-23.

Košarkaši Brooklyn Netsa i u trećoj su ovosezonskoj utakmici svladali gradske rivale New York Knickse, ovoga puta u svojoj dvorani sa 92-88, te sada drže osmo mjesto u Istočnoj konferenciji NBA lige, posljednje koje vodi u doigravanje, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović u pobjedi svoje momčadi sudjelovao je s osam koševa i dva skoka za 30 minuta provedenih na parketu.

Bogdanović je do učinka od osam poena stigao uz šut iz igre 2-6 promašivši oba pokušaja za tricu, ali je pogodio sva četiri slobodna bacanja. Pobjednički koš postigao je Jarrett Jack koji je zabio tricu za 90-86 14 sekundi prije kraja. Najučinkovitiji u redovima Netsa, koji su sada na omjeru pobjeda i poraza 21-28, bili su Brook Lopez (22, 9 skokova) i Jack (20, 8 asistencija), dok je Carmelo Anthony (21) bio prvi strijelac Knicksa.

Indiana Pacersi prekinuli su niz od 12 pobjeda Cleveland Cavaliersa svladavši ih na svom terenu sa 103-99. Cavsi su se 13 sekundi prije kraja dvoboja primakli na 99-96, ali George Hill je u preostalom vremenu pogodio sva četiri slobodna bacanja i tako zadržao prednost na strani Pacersa. CJ Miles (26) i David West (20, 13 skokova) bili su najbolji kod Pacersa, a Kyrie Irving (29) i LeBron James (25) kod Cavsa. Hrvatski reprezentativac u sastavu Pacersa Damjan Rudež na parketu je proveo tek osam minuta, ali u to je vrijeme postigao dvije trice uz šut 2-3 izvan linije za tri poena za svojih šest koševa.

Veliki derbi odigran je u Atlanti gdje su Hawksi kao vodeća momčad Istoka dočekali Golden State Warriorse koji se nalaze na vrhu Zapada. Susret je bio iznimno kvalitetan i zanimljiv, a na kraju su slavili domaći sa 124-116 i time preuzeli prvo mjesto u čitavoj ligi. Atlanta je sada na omjeru 42-9, a Golden State na 39-9. Jeff Teague (23), Paul Millsap (21) i Al Horford (12, 14 skokova) istaknuli su se kod Hawksa, a Klay Thompson (29), Stephen Curry (26) i Draymond Green (12, 20 skokova) kod Warriorsa.

U 'reprizi' prošlogodišnjeg finala San Antonio Spursi su lakoćom sa 98-85 svladali oslabljeni Miami Heat za koji nisu nastupili Dwyane Wade i Hassan Whiteside. Kawhi Leonard (24) i Tony Parker (21) osigurali su još jednu pobjedu za prvake, dok su kod gostiju, koji se sada nalaze izvan pozicija koje vode u doigravanje, najbolji bili Tyler Johnson (18) i Luol Deng (17).

Vodeći sastav skupine Atlantic i druga momčad Istoka Toronto Raptorsi na svom su terenu nadigrali Los Angeles Clipperse sa 123-107 nanijevši gostima treći uzastopni poraz. Gosti su bolje krenuli u susret, te su u drugoj četvrtini imali i 20 poena prednosti, ali u nastavku je proradio napad domaćih kojega su predvodili DeMar DeRozan (24, 9 skokova, 8 asistencija) i Kyle Lowry (21). Clipperse novog neuspjeha nisu uspjeli spasiti Blake Griffin (26, 6 skokova, 9 asistencija) i Chris Paul (22, 6 skokova, 9 asistencija).

Iznenađenje večeri dogodilo se u Minnesoti gdje su domaći Timberwolvesi, dosada najlošija momčad lige, svladali Memphis Grizzliese, koji drže drugo mjesto na Zapadu. Junak pobjede bio je Ricky Rubio koji je postigao osam koševa u zadnje dvije minute, uključujući i oba slobodna bacanja 10 sekundi prije kraja za konačnih 90-89, u 10-2 seriji domaćih. Prethodno je Rubio ubacio i dvije trice kojima je istopio prednost Grizzliesa koji su vrlo loše odigrali posljednji napad kada je Mike Conley izgubio loptu. Andrew Wiggins (18) i Ricky Rubio (17) predvodili su Wolvese, a Jeff Green (15), Marc Gasol (15) i Mike Conley (15) Grizzliese kojima je prekinut niz od osam pobjeda zaredom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider