Košarka
SPORTOVI
Košarka
Spursi razmontirali i Oklahomu

VIDEO Atlanta došla do klupskog rekorda, važna pobjeda Miamija

Vodeća momčad Istočne konferencije NBA lige Atlanta Hawks gdje je pomoćni trener nekadašnji hrvatski izbornik Neven Spahija, pobijedila je Phoenix Sunse 96-69 ostvarivši 58. pobjedu ove sezone što je novi klupski rekord u regularnom dijelu sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hawksi su do sada u dva navrata (1986/87, 1993/94) stigli do 57 pobjeda, a ove sezone imaju priliku dohvatiti i brojku od 60 pobjeda jer je ispred njih još pet utakmica. To je treći rekord kojeg su Hawksi oborili ove sezone. U siječnju su nanizali 17 uzastopnih pobjeda postavši prva momčad u NBA povijesti koja je u jednom mjesecu imala skor 17-0. Potom su dodali još dvije pobjede za ukupno 19 uzastopnih pobjeda što je novi klupski rekord.

"Moramo biti ponosni na rezultate ove sezone, no još ništa nismo napravili. Tek sada počinje ono pravo," kazao je DeMarre Carroll koji je ubacio 16 koševa. Identičan učinak imali su i Mike Muscala, te Jeff Teague. Kod Sunsa, koji su nakon šestog poraza u zadnjih sedam susreta ostali bez izgleda za plasman u doigravanje, jedini s dvoznamenkastim brojem koševa bio je Gerald Green koji je ubacio 15 koševa.

Važne pobjede u borbi za doigravanje ostvarili su Miami Heat i New Orleans Pelicansi. Miami je u svojoj American Airlines Areni porazio Charlotte Hornetse 105-100, dok je New Orleans bio bolji od vodeće momčadi zapada Golden State Warriorsa 103-100. Miami je sada deveti na Istoku, dok je New Orleans osmi na Zapadu.

"Bila je ovo iznimno važna pobjeda. Za nas je doigravanje već počelo jer je svaka utakmica presudna," kazao je trener Heata Erik Spoelstra. Miami su do slavlja predvodili Goran Dragić s 28 koševa i pet asistencija, Luol Deng sa 21 košem i šest skokova, te Dwyane Wade s 19 koševa. Kod Hornetsa najefikasniji su bili Gerald Henderson s 29 i Kemba Walker s 17 koševa.

Gosti su nakon prve dionice vodili osam razlike (27-19), a na poluvremenu su imali i 12 koševa viška (55-43). No Pelicansi su odigrali sjajno drugo poluvrijeme i taj period igre dobili sa 60-45 za konačnih plus tri. Domaćine je do trijumfa vukao Anthony Davis postigavši 29 koševa uz 10 skokova pri čemu 23 u drugom poluvremenu. Quincy Pondexter je dodao 20 koševa, a Tyreke Evans i Ryan Anderson po 12 koševa. Kod Warriorsa najefikasniji su bili Stephen Curry s 25 koševa i devet asistencija i Draymond Green s 24 koša i 14 skokova.

"Željeli smo dokazati kako zaslužujemo mjesto u doigravanju. Imali smo veliki motiv i dobili smo jakog protivnika. Još ništa nije gotovo, no ovo je vrlo važna pobjeda za samopouzdanje cijele ekipe," kazao je Davis. Ukoliko Pelicansi zadrže osmu poziciju u prvom krugu doigravanja igrat će upravo protiv Golden Statea.

New Orleansu je pomogao i San Antonio koji je pobijedio njihovog izravnog suparnika za doigravanje Oklahoma City Thunder 113-88. Bila je to osma uzastopna pobjeda Spursa koji se nalaze na šestom mjestu Zapada, no do kraja sezone mogu se probiti i do drugog mjesta koje sada drži Houston. Spurse su do pobjede predvodili Kawhi Leonard s 26 koševa, Tim Duncan s 12 koševa i devet skokova i Marco Belinelli s 12 koševa. Kod gostiju najefikasniji je bio Russell Westbrook sa 17 koševa.

U gradskom okršaju Los Angeles Clippersi su pobijedili Lakerse 105-100. Blake Griffin i J.J. Redick sa po 27 koševa su bili najefikasniji kod domaćina, dok su se kod Lakersa istaknuli Jordan Clarkson s 20 koševa i šest asistencija, te Tarik Black sa 16 koševa i devet skokova.

U sudaru momčadi koje nemaju izgleda za plasman u doigravanje Sacramento je pobijedio Minnesotu 116-111. Kod Kingsa najefikasniji su bili Rudy Gay s 33 i Omri Casspi s 31 košem, a kod Minnesote Kevin Martin s 37 i Andrew Wiggins s 26 koševa. Za Sacramento je posljednjih 16 sekundi utakmice zaigrao kanadski košarkaš indijskog porijekla Sim Bhullar (22). Div od 226 cm je potpisao desetodnevni ugovor sa Sacramentom postavši prvi igrač indijskog porijekla koji je navukao dres nekog NBA kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider