Košarka
SPORTOVI
Košarka
Povratak u grad

Perasović nakon Eurobasketa u Hrvatskoj odlazi u Kutxu Laboral

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović novi je trener Kutxe Laboral, kluba u kojem je već ostavio dubok igrački i trenerski trag, objavio je u subotu baskijski klub na svom službenom internetskom portalu (www.baskonia.com).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred 50-godišnjim Splićaninom prvo je važan posao na Eurobasketu s hrvatskom reprezentacijom, a onda slijedi povratak u grad u kojem je proveo četiri sjajne godine (1993. - 1997.) kao igrač, te još dvije sezone kao trener (2005 - 2007.) u kojima je s TAU Ceramicom bio pobjednik Kupa kralja i sudionik euroligaškog Final Foura. Nažalost, zbog problema sa srcem morao je naprasno prekinuti rad u TAU Ceramici.

Španjolska je podneblje u kojem je Velimir Perasović proveo najviše vremena po odlasku iz Hrvatske, jer je u Sevilli 2004. započeo trenersku karijeru, a nakon angažmana u Ciboni i Efes Pilsenu, u siječnju 2012. godine preuzeo je Valenciju i vodio ju do siječnja 2015. te 2014. ostvario najveći uspjeh, osvojivši naslova pobjednika Eurokupa.

Kako pravila španjolske lige ne dozvoljavaju istovremeni angažman u klubu ACB lige i nekoj od nacionalnih reprezentacija, Perasović će na svoju novu dužnost, na kojoj nasljeđuje španjolskog stručnjaka Pedra Martineza, doći u rujnu, po završetku Europskog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider