Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cedevita se revanširala Ciboni

Veliko slavlje Cedevite i vjerojatno zadnja Šarićeva utakmica u dresu Cibone

Košarkaši Cedevite su prvi put u klupskoj povijesti postali prvaci Hrvatske. I u trećoj finalnoj utakmici nadigrali su najvećeg rivala Cibonu, te najveću sezonu kluba zaokružili s dvostrukom krunom i plasmanom u Euroligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je u utorak navečer pobijedila Cibonu 87:76 te stigla do povijesne titule. Na taj su se način revanširali Ciboni za poraz u finalu ABA lige.

"Nije bilo lako, iako 3:0 izgleda lagano, ali svaka je utakmica za sebe, puno nervoze...prvaci Hrvatske", rekao je kapetan Baždarić.

Ciboni je pripao samo uvod u utakmicu kada su nakon minute i pol poveli s 8:0, da bi u 4. minuti stigli i do prednosti od deset razlike. No, Cedevita je taj zaostatak brzo nadoknadila pa se na odmor otišlo s osam razlike.

U nastavak je bolje krenula Cedevita, povela s 13 razlike, te više nije dopustila Ciboni smanjiti na manje od deset razlike. Tijekom posljednje četvrtine razlika je narasla na 22, da bi Cibona u samoj završnici smanjila na konačnih 87:76.

"Jednostavno nisu dozvolili da utakmica uđe u neizvjesnost. I to je to", izjavio je Slaven Rimac.

Kod pobjednika najbolji su bili Goran Suton s 23 i Luka Babić s 18 koševa. A kod Cibone, uobičajeno, Dario Šarić i Jerel Blassingame sa po 18 poena. Najveći Cibonin dragulj, Dario Šarić, možda se sinoć i zauvijek oprostio od dresa Vukova. Najviše se spominje odlazak u turski Efes.

"Teško mi je sada govoriti o tome, znat će se sve za pet-šest dana kad ću odlučiti što dalje u svojoj karijeri", izjavio je Šarić.

I dok Cibonu očekuju financijska i kadrovska preslagivanja, u Cedeviti presretni s prvim naslovom sa stabilnim planovima za budućnost.

"Dva puta smo izgubili u finalu, treći puta pobijedili. Mi ćemo i dalje ulagati u okviru svojih mogućnosti, racionalno i raditi na promociji mladih igrača", objasnio je Emil Tedeschi.

Cibonu, baš kao i Cedevitu, sljedeće sezone očekuje Euroliga. Do tada se i košarkaši okreću uživanju uz nogometno prvenstvo.

"Okrenimo se nogometu, dobro se odmorimo, zaželimo Vatrenima da budu pravi, i eto to je to", zaključio je Repeša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider