Košarka
SPORTOVI
Košarka
energični talijan

Veliko ime u Cedeviti: Stigao Gianmarco Pozzecco!

Nakon što je nedavno objavljeno kako će Veljko Mršić preuzeti poziciju prvog trenera Cedevite, od danas je trenerska struka u Cedeviti pojačana za još jednog trenera. Mršiću se kao asistent pridružio njegov bivši suigrač, legendarni Talijan Gianmarco Pozzecco...

Riječ je o bivšem reprezentativcu Italije. Igrajući u Vareseu Pozzecco je 1999. zajedno s Mršićem osvojio naslov prvaka Italije, a 2004. godine u Ateni s reprezentacijom Italije osvojio je srebrnu medalju.

Uz već spomenuti Varese igrao je za Udine, Livorno, Fortitudo Bolognu (ondje je bio suigrač trenutnom team manageru Cedevite Mati Skelinu a uz trenera Repešu igrao je i finale Eurolige), CAI Zaragozu, Himki, Orlandinu Basket i Servolanu, a kao trener radio je u Orlandini i Vareseu.

Nekoliko godina Pozzecco je radio i na sportskim TV kanalima Sky Sport i Sportitalija. Kao glavni trener Orlandina Basketa taj klub u sezoni 2013./2014. uveo je u prvu talijansku ligu. Nakon toga je prešao u Varese i ondje je bio glavni trener do veljače ove godine. Rođen je 15. rujna 1972. u talijanskoj Gorici, na granici sa Slovenijom dosta vremena provodeći i u Istri.

"Sretan sam što dolazim u Cedevitu. Dok sam igrao s Veljkom osvojio sam prvenstvo Italije što mi je jedini naslov u karijeri. Imali smo sjajan odnos i od onda smo veliki prijatelji. Mislim da je on najinteligentniji igrač s kojim sam igrao i ponosan sam što ću mu pomoći da postane jedan od najboljih trenera u Europi. Želim pomoći Cedeviti da se nastavi razvijati kao klub. Odrastao sam dijelom i u Umagu navijajući za tadašnjeg idola Dražena Petrovića i zato je za mene dolazak u Hrvatsku vrlo uzbudljiv. Ranije sam već pričao s Matejom Mamićem na Ljetnoj ligi. Znam i Matu Skelina s kojim sam u sjajnim odnosima jer smo igrali zajedno u Fortitudu, tako da poznajem dosta ljudi iz kluba", izjavio je Pozzecco o svojem dolasku u redove prvaka Hrvatske.

To što će Cedevita igrati Euroligu za njega je bio dodatan motiv.

"To je velik izazov. Nikad nisam bio trener na toj razini, no igrao sam u Euroligi i znam kako je to jako natjecanje. Sretan sam što ću raditi s Veljkom i učiniti ću sve kako bih doprinio tome da imamo dobru sezonu. Ja sam čovjek koji voli košarku. Počeo sam je igrati s četiri godine i to je jednostavno moj život. U sve što u košarci radim ulažem 100% sebe", istaknuo je bivši talijanski reprezentativac. Poznat kao iznimno temperamentan i gorljiv dobio je nadimak "Atomska muha" ili samo Pozz. Pozzeco će s trenerom Mršićem slijedeći tjedan boraviti u Orlandu, na ljetnoj NBA ligi kao i u Las Vegasu gdje će im se pridružiti sportski direktor Matej Mamić. Prije nekoliko dana Veljko Mršić najavio je pojačanje u trenerskom stožeru Cedevite što se sada i potvrdilo. "Sjajan čovjek, veliki košarkaški znalac, iznimno temperamentan i kao takav potpuno posvećen košarci. Cedevita je njegovim dolaskom dobila jako puno, to će potvrditi vrijeme", dolazak Pozzecca pozdravio je prvi trener KK Cedevite.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider