Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pravi dragulj

Veliki uspjeh: Mladi Hrvat ušao u povijesne knjige Barcelone!

Hrvatski košarkaški "dragulj" Mario Hezonja (18) ostvario je veliki uspjeh proteklog vikenda kada je nastupio u pobjedi Barcelone protiv La Bruixe D'Or 81-71...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Hezonja je postao tek treći igrač u povijesti Barcelone koji je u dobi od 18 godina i manje ostvario valorizaciju 15! Hezonja je susret završio s osam poena (3-4 za dvicu, 2-2 s crte slobodnog bacanja) i 11 skokova (defanzivnih), što ga svrstava u mali krug igrača kojima je pošlo za rukom ostvariti takav učinak u toj dobi. Prije njega je to učinio danas već legendarni Juan Carlos Navarro, koji je prije više od 15 godina, 29. ožujka 1998. godine, ubacio Gironi 17 poena i zaradio valorizaciju 15. Navarro je tada imao još 17 godina.

Najbolji učinak u klupskoj povijesti kao mladi igrač i dalje drži Galilea, koji je u dobi od 18 godina, 5. svibnja 1991. godine, ubacio 22 poena Estudiantesu, te završio utakmicu s valorizacijom 21.

Međutim, Hezonja je postao najbolji skakač katalonskog kluba u povijesti, kada su u pitanju igrači do 18 godina, jer nitko dosada nije zabilježio 11 skokova u tim godinama.

Spomenimo i doprinos Hezonje kada je bio na parketu u pobjedi Barcelone. Period od malo manje od 22 minute koliko je proveo na parketu, Barcelona je dobila rezultatom 50-33, dok je preostali period, kada je sjedio na klupi, Barcelona izgubila s 38-31. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider