Košarka
SPORTOVI
Košarka
Final Four u Beogradu

Veliki uspjeh hrvatskih klubova: Hoćemo li dobiti euroligaša?

Veliki uspjeh ostvarili su naši klubovi u regionalnoj košarkaškoj ligi. Prvi put u 13 sezona igranja Hrvatska će imati dva kluba na Final Fouru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibosi su prvo pobjednički odradili gostovanje protiv Širokog, a onda je Partizan pobjedom protiv Budućnosti i teoretski potvrdio njihov nastup na završnom turniru.

Na kraju sezone, kada se dijele nagrade za iduću, Cibona je stisnula gas. Teško gostovanje na punoj Pecari protiv Širokog odradila je autoritativno do posljednje sekunde i upisala 17. pobjedu u regionalnoj ligi ove sezone.

''Pa zna se da je gostovanje u Širokom uvijek nezgodno. Međutim, dobro smo se spremili, znali smo da oni imaju problema da tako kažem i s kvalitetom. U lošem nizu rezultata su, prema tome trebali smo samo biti strpljivi'', objasnio je Rimac.

U posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva tako se sastaju klubovi koji su sudionici same završnice. Partizan protiv Cedevite te Cibona protiv Crvene Zvezde.

''Mi prije svega ne razmišljamo puno o tom Final Fouru, imamo utakmicu sa Zvezdom, gdje pozivam sve navijače da dođu da atmosfera bude kao protiv Partizana'', rekao je trener Cibone.

Ako naši klubovi slave, sastat će se međusobno u polufinalu, prevedeno Hrvatska bi sljedeće sezone sigurno imala predstavnika u Euroligi zato što samo finalisti imaju pravo nastupa u najelitnijem klupskom natjecanju.

''Mislim da je iluzorno očekivati da se plasiramo u Euroligu i da imamo roster koji tu može nešto ozbiljnije učiniti ili dovesti nekog igrača s obzirom na zabranu od Fibe, što ne znači da se nećemo pripremiti i dati sve od sebe'', izjavio je Rimac.

Final Four se održava u Beogradu od 25. do 27. travnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider