Košarka
SPORTOVI
Košarka
Osigurali četvrtfinale

Veliki skalp Šarića i društva: Hrvatski košarkaši pobijedili Litvu!

Mladi hrvatski košarkaši ostvarili su u utorak itekako vrijednu pobjedu na Svjetskom U19 prvenstvu u Češkoj. Pobijeđena je Litva s 91:90, čime je osiguran i definitivno prolaz u četvrtfinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I ne samo to, slavi li Hrvatska u zadnjem ogledu skupine E protiv Irana (u srijedu), što bi mladi Hrvati trebali obaviti kao formalnost, to bi značilo da će u četvrtfinalu izbjeći dvije najjače reprezentacije suprotne skupine (SAD i Srbiju).

Pobjedu je Hrvatskoj donio Martin Junaković koji je sedam sekundi prije kraja pogodio tricu za konačnih 91:90. Imali su Litvanci dovoljno vremena do kraja za pobjednički koš, ali je promašio Dimsa koji je prije Junakovićeve trice pogodio za tri poena i tadašnje vodstvo Litve 90:88.

Do takve završnice uopće nije trebalo doći jer je Hrvatska nakon prve četvrtine imala 25:20, a na poluvremenu čak 59:39. U trećoj dionici je Hrvatska održavala prednost od 15-ak poena prednosti, a onda se u zadnjoj četvrtini počeo događati preokret koji nije, na sreću, rezultirao totalnim obratom.

Junaković je bio najbolji hrvatski strijelac sa 27 poena i četiri skoka, a za tri poena je gađao 7/13. Dario Šarić je dodao 14 poena uz 12 skokova, a Mislav Brzoja 17 poena uz devet skokova. Obojica su upisala i po pet asistencija.

Na drugoj je strani briljirao Marius Grigonis sa 31 poenom, sedam skokova i šest dodavanja.

 

Svjetsko košarkaško U19 prvenstvo, skupina E, 2. kolo:

Hrvatska - Litva 91:90

Španjolska Argentina 74:58

Kanada - Iran 95:57

Redoslijed: 1. Španjolska 5-0, 3. Hrvatska 4-1, 3. Litva 4-1, 4. Kanada 2-3, 5. Iran 1-4, 6. Argentina 1-4.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider