Košarka
SPORTOVI
Košarka
Na krilima Jetera

Veliki posao Ukrajinaca: Pobijedili Italiju i izborili Svjetsko prvenstvo!

Umorni i vjerojatno razočarani od četvrtfinalnog poraza večer prije od Litve, košarkašii Italije su doživjeli novi udarac na Eurobasketu. Ukrajina ih je u redoslijedu od petog do osmog mjesta pobijedila 66-58...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To znači da je Ukrajina napravila ogroman posao, hrvatski suparnik iz četvrtfinala je time osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Španjolskoj.

Na svježinu je Italija odigrala prvu četvrtinu nakon koje je i vodila 17-13. No, kako je utakmica odmicala tako je Italija ostajala bez snage i sa sve manje rješenja. Ukrajina je došla do osjetnijeg vodstva u nastavku ogleda, a u posljednjoj je četvrtini podigla prednost i na iznad deset poena razlike.

U završnici je Italija ostala bez šanse za preokretom, a na klupi Ukrajine i među njihovim navijačima uslijedio je veliko slavlje. Kod pobjednika je najbolji bio Eugene Jeter s 20 poena, te po četiri skoka i asistencije, a imao je i tri ukradene lopte. Na drugoj je strani najbolji bio Pietro Aradori sa 15 poena i devet skokova.

Tako će u utakmici za peto mjesto na Eurobasketu igrati domaćin Slovenija i Ukrajina, dok će za sedmo igrati Srbija i Italija. (TS)

Eurobasket, za redoslijed od 5. do 8. mjesta:

Ukrajina - Italija 66-58

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider