Košarka
SPORTOVI
Košarka
Impresivna imena

Veliki Fenerbahče u Zadru najavljuje pohod na još jednu europsku titulu

Turski velikan Fenerbahče već je godinama u samom vrhu europske košarke, a na zadarski turnir dolazi u najjačem sastavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni europski košarkaški prvak Fenerbahče za izazove predstojeće sezone se pojačao novim, zvučnim imenima te najavio još jedan pohod na titulu najboljeg europskog košarkaškog kluba.

Prvi test za Fenerbahče bit će na vrlo jakom Zadar Basketball Tournamentu koji se u dvorani Krešimir Ćosić održava od 21. do 24. rujna. Uz Fenerbahče, na četvrtom izdanju najjačeg europskog pripremnog turnira igrat će CSKA Moskva, Panathinaikos, Bayern Munchen, Brose Bamberg i Khimki.

Fenerbahče je ovog ljeta napustio Bogdan Bogdanović, ponajbolji europski košarkaški talent koji se odlučio okušati u NBA, ali turski prvak brzo je pronašao nova, jednako impresivna imena. Među njima se najviše ističu Jason Thompson, NBA veteran s čak sedam sezona u Sacremento Kingsima te Nicolo Melli, talijanski reprezentativac koji sa samo 26 godina ima već dvije titule njemačkog prvaka i jednu prvaka Italije. Redove Fenera pojačali su i Marko Gudurić, mladi Srbin i buduća zvijezda europske košarke, te Sinan Guler, iskusni turski reprezentativac koji je čak 10 puta bio uvršten u All Star ekipu vrlo jake turske lige. Uz pojačanja, standardni Fenerovi igrači Nikola Kalinić, Luigi Datome i mega-zvijezda europske košarke Jan Vesely, kao i legendarni strateg Željko Obradović na klupi jamče da Fenerbahče u Zadar dolazi demonstrirati moć i najaviti još jednu sezonu europske dominacije.

Fenerbahče će u Zadru odmjeriti snage s njemačkim prvakom Brose Bambergom i ruskim doprvakom Khimkijem, dok će u drugoj skupini zaigrati ruski prvak CSKA Moskva, grčki prvak Panathinaikos i njemački velikan Bayern Munchen. Velika imena među kojima su finalisti Final Foura Eurolige, Fenerbahče i CSKA, najbolja su potvrda snage Zadar Basketball Tournamenta i najava uzbudljive europske košarkaške sezone pred nama.

Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. U sklopu ovogodišnjeg turnira, a u suradnji sa studentima Sveučilišta u Zadru, četvrti Zadar Basketball Tournament ovjekovječit će spektakularna fotografija na kojoj će biti i sve momčadi turnira.

Zadar Basketball Tournamnet se kroz četiri godine istaknuo kao najjači europski pripremni košarkaški turnir, a o kvaliteti ovogodišnjeg izdanja dovoljno govori činjenica da će se svih devet utakmica turnira prenositi u čak 12 zemalja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider