Košarka
SPORTOVI
Košarka
Daleko ispred svih

Veliki Bojan Bogdanović: "Sram me je, nemamo ponosa i krvi!"

Najbolji hrvatski košarkaš vukao je protiv Rusa, ali nije mogao sam.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović po tko zna koji put bio je prvo ime hrvatske košarkaške reprezentacije. Ali, kao i puno puta dosad, učinak majstora Bogdanovića ostao je u sjeni poraza Hrvatske i eliminacije s turnira.

"Nismo imali htijenje, volju i želju. Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmicu i padamo na istim stvarima, a te stvari nisu taktika nego želja i ponos. Mi očito nemamo ponosa i krvi u sebi. Kad u eliminacijskoj utakmici primiš 100 poena, a ne napraviš nijedan grubi faul. Pitam se iz godine u godinu, svaki put dolazim igrati za reprezentaciju", tražio je riječi Bogdanović nakon utakmice:

"Novinari prave od nas igrače, a mi to nismo"

"Vi novinari nas dižete više nego što trebate, pravite od nas igrače koji to nismo. Očito je da nemamo kvalitetu. Sram me je reći, ali nažalost je tako. Ne vjerujem da je tu bio neki pritisak kao krivac."

"Mi u svlačionici pričamo iz godine u godinu, spuštamo tu euforiju. Sramota me je stajati tu pred kamerama i dijeliti pamet dok su mi suigrači u svlačionici. Slika i prilika današnje utakmice je ona situacija iz zadnjeg napada u drugoj četvrtini", aludirao je na situacijiu u kojoj su Rusi uspjeli poentirati kad su imali loptu ispod koša naše reprezentacije manje od jedne sekunde prije poluvremena.

Tko je kriv za novi debakl Hrvatske na Eurobasketu?

Ukupno glasova:

"I dalje ću igrati za reprezentaciju i nadati se najboljemu"

Na upit o tome hoće li se ovakav i slični porazi odraziti na njegovo igranje za reprezentaciju, Bogdanović je odagnao svaku dilemu:

"Ja ću se odazivati i nadati se svako ljeto najboljemu."

Potom još malo o karakteru suigrača...

"Samokritika je ključ svega"

"Da smo imali samokritike svaki od nas ne bi ovako završilo. Mislim da je to ključ svega. Ovo je i gore od Češke, oni su nas više pregazili nego Česi s kojima smo igrali u podne, bila je prazna dvorana. Ovaj poraz je puno gori, a na kraju krajeva i javnost je puno više očekivala od nas nego prije dvije godine kad smo izgubili od Čeha. Očekivanja su jedno, a parket i htijenje i davanje su nešto drugo. Mi to nismo prezentirali, prvi ja pa onda i svi ostali", kazao je, uz zaključak:

"Ne želim floskule niti se posipati pepelom, mislim da sam i ja previše trebao dati. Mediji su previše potencirali, Bogdanović i Šarić, a evo vidite, čim jedan mali problem dođe mi se povlačimo i ne napadamo ga."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider