Košarka
SPORTOVI
Košarka
Potrebna još jedna

Velika pobjeda Hrvatske u borbi za drugi krug Eurobasketa!

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C na Eurobasketu u Szombathelyju ostvarila prvu pobjedu svladavši Latviju sa 67-63 (20-19, 16-10, 12-14, 19-20)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iva Slišković ubacila je 15 koševa uz šest skokova, Mirna Mazić je dodala 13 poena uz osam skokova, a Luca Ivanković 12 pogodaka i 10 skokova, te su njih tri bile najzaslužnije za neočekivanu pobjedu protiv Latvije koja je izborena bez kapetanice Jelene Ivezić koja je ozlijedila gležanj u susretu 1. kola protiv Rusije. Kod Latvije najbolje su bile Anete Šteinberga sa 24 i Anete Jekabsone sa 18 koševa.

Oslabljena Hrvatska je do pobjede stigla prvenstveno sjajnim skokom, ukupno su naše igračice uhvatile 54 odbijene lopte, odnosno 20 više od Latvijki. Dominacija u skoku posebno je bila vidljiva u prvom poluvremenu u kojem su Hrvatice imale 15 skokova u napadu, a Latvijke 15 skokova ukupno.

Ipak, na odmor se otišlo sa samo sedam pogodaka prednosti za Hrvatsku (36-29), a ta se razlika istopila na samom početku nastavka jer naše igračice nisu uspjele poentirati u prve četiri minute. Srećom, u posljednjoj minuti treće četvrtine trice su ubacile Džankić i Miloglav, pa je Hrvatska uoči posljednjih 10 minuta imala prednost od 48-43.

Dodatna otegotna okolnost za Hrvatsku bila je peta osobna pogreška prve razigravačice Ive Ciglar pet minuta prije kraja susreta kod rezultata 57-51. Tada je vođenje napada preuzela Iva Borović, koja se uz Ivu Slišković pretvorila u junakinju pobjede. Njih dvije postigle su osam od posljednjih 10 koševa za Hrvatsku, Slišković ključni koš uz dodatno slobodno bacanje za vodstvo 65-60 minutu i pol prije kraja, dok je Borović 8.7 sekundi prije kraja pogodila oba slobodna bacanja za konačnih 67-63.

Nakon dva odigrana kola Hrvatska ima pobjedu i poraz, a Latvija dva poraza.

Za prolazak u drugi krug natjecanja Hrvatskoj je potrebna još jedna pobjeda u preostala dva nastupa. U subotu će naše igračice igrati protiv Srbije (19 sati), a u ponedjeljak protiv Velike Britanije (16.30 sati).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider