Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jordan je sljedeći na listi

Veličanstveni Kobe Bryant ispisao novu stranicu povijesti NBA lige

U noći s utorka na srijedu Kobe Bryant ispisao je novu stranicu povijesti NBA lige postavši tek četvrti igrač koji je prebacio 32 000 koševa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Los Angeles Lakersi gostovali su kod Atlante Hawksa, te su minutu i 15 sekundi prije kraja imali prednost 105-102 kada je Bryant pogodio šut iz okreta, kojim je stigao do 32 000. poena. Nakon toga je ubacio i slobodno bacanje, te je susret završio sa sveukupno 28 poena, odnosno 32 001 u svojoj karijeri.

Bryant je postao tek četvrti košarkaš koji je prebacio 32 000 koševa, a prije njega to je pošlo za rukom Kareem Abdul-Jabbaru (38 387), Karlu Maloneu (36 928) i Michaelu Jordanu. Prva dvojica su još dosta daleko za šutera Lakersa, dok mu do Jordana nedostaje još 'samo' 291 koš.

Bryant bi treći strijelac svih vremena trebao postati kroz 10 do 15 utakmica, a kada bi krenuo u lov na Abdul-Jabbara i Malonea, tada bi na NBA parketima trebao provesti još barem dvije sezone nakon ove. S obzirom na tešku ozljedu koja mu je upropastila prošlu sezonu i 36 godina na leđima pitanje je može li odigrati još toliko dugo na ovako visokoj razini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider