Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šarić najbolji

FOTO Hrvatska slavila, Nowitzki i Nijemci pali u produžecima!

Hrvatski košarkaši položili su težak i zahtjevan ispit.

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Njemačku 74:72 u produžetku, nakon što je poslije u osnovnom dijelu dvoboja rezultat bio 64:64.

Dario Šarić sa 18 koševa i 10 skokova predvodio je Hrvatsku, Bojan Bogdanović je dodao 15, a Luka Žorić 13 poena. U Njemačkoj je najefikasniji bio Maik Zirbes sa 14 pogodaka, Dennis Schroeder je dodao 13, a Dirk Nowitzki 11 ubačaja.

Hrvatska je loše otvorila utakmicu protiv Njemačke, niz izgubljenih lopti i promašenih šutova rezultirao je zaostatkom 2-11 nakon pet minuta. Ipak, već do završetka prve četvrtine naša se reprezentacija uspjela vratiti u rezultatsku ravnotežu poravnavši na 15-15.

Veliki povratak u drugoj četvrtini

Njemačka je bolje otvorila i drugu četvrtinu, odlijepila se na 24-18, a tada je uslijedilo najbolje razdoblje igre Hrvatske koja je povezala nekoliko dobrih šutova uz kvalitetnu igru obrani i napravila seriju od 18-1 za 36-25. Ipak, tricom Giffeya u samoj završnici Njemačka je na odmor otišla s rezultatom 36-28.

U drugo poluvrijeme Hrvatska je krenula potpuno dekoncentrirano, ponovno je olako gubila lopte što je rezultiralo brzim protunapadima Njemačke koja je u samo dvije minute napravila seriju 10-0 i preuzela vodstvo. Tu seriju tricom je prekinuo Mario Hezonja, a do kraja susreta niti jedan sastav više nije uspio napraviti prednost veću od šest pogodaka.

Kod rezultata 64-64 u završnici četvrte četvrtine njemački razigravač Dennis Schroeder je pronašao Robina Benzinga samog u kutu na šutu za tricu, ali ovaj nije bio precizan, da bi nakon skoka Šarića šut za pobjedu Hrvatske imao Bojan Bogdanović, no niti njegov pokušaj s tri metra udaljenosti nije prošao kroz obruč.

Revanš u nedjelju

Produžetak je započeo tricom Schaffartzika, no potom gotovo četiri minute nije postigla niti jedan poen. Hrvatska, pak, nije postigla niti jedan koš u prve dvije minute nastavka, ali potom je uslijedio niz od 7-0, Bogdanović je pogodio oba slobodna bacanja, Luka Žorić je pogodio polaganje nakon skoka u napadu, a sve je okrunio Marko Tomas tricom za 71-67 minutu prije isteka vremena. Zipster je tricom za 71-70 vratio neizvjesnost, no nakon promašaja Ukića Šarić je skočio u napadu, a njegovu snalažljivost nagradio je Žorić košem za 73-70 10 sekundi prije kraja. Schroeder je pogodio oba bacanja za 73-72 8.3 sekundi prije kraja, a potom je Tomas 5.9 sekundi prije kraja pogodio jedno od dva bacanja, a u preostalom vremenu Ukić je izbio loptu Schroederu i sačuvao pobjedu Hrvatskoj.

Hrvatskoj je ovo treća pobjeda u isto toliko pripremnih utakmica, a sljedeći nastup imat će već u nedjelju ponovno protiv Njemačke, ali u Bremenu.

U prvom krugu Eurobasketa Hrvatska će igrati upravo u Areni, a suparnici u skupini C bit će joj Slovenija, Grčka, Makedonija, Nizozemska i Gruzija.

HRVATSKA - NJEMAČKA 74:72 (15-15, 21-13, 19-25, 9-11; 10-8)

HRVATSKA: Tomić 2, Rudež, Stipčević, Bogdanović 15, Šarić 18, Tomas 9, Ukić 5, Simon 2, Lafayette 5, Šakić, Zubčić, Bilan, Žorić 13, Hezonja 5

NJEMAČKA: Vargas 1, Lo 2, Giffey 5, King, Schaffartzik 7, Tadda, Pleiss 7, Benzing 4, Nowitzki 11, Schroeder 13, Zipser 8, Gavel, Zirbes 14, Voigtmann

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider